avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfasurare activitate comerciala in cadrul unui FAN ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfasurare activitate comerciala in cadrul unui FAN CLUB

Buna ziua,

In urma cu ceva timp mi-am deschis o cafenea, majoritatea clientilor sunt fumatori peste 90% si in general aceeasi, sunt fideli :), acum cu noua lege antifumat in spatiile publice probabil ca multi o sa ne inchidem afacerile, o sa vedem ce o sa fie. La un post de Radio intr-o dimineata , am prins o parte dintr-o discutie in care se spunea ca legal se poate fuma intr-un spatiu public (cum este cafeneaua mea) daca el functioneaza ca un FAN CLUB si accesul este limtat facandu-se pe baza de legitimatie sau pe baza de cotizatie lunara/ carnet demembru. Este posibil sa imi desfasor activitatea comerciala in spatiu inchiriat de FAN CLUB si sa permit fumatul in continuare in incinta acestuia. Bineinteles respectand Legile in vigoare prin care informez clientii/membrii clubului ca in acest spatiu fumatul este permis si Legile Fiscale care se impun pentru activitatea economica desfasurata in incinta acestuia. Daca da, ce demersuri legale ar trebui eu sa fac pentru a infiinta un FAN CLUB si pentru a desfasura activitatea cafenelei in incinta sediului acestuia. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 18:31, 15 Februarie 2016
Nu exista aceasta posibilitate. Altfel toate cafenele si barurile s-ar transforma in Fan -club...

Legea nr.349/2002 actualizata:

Art.3
1) Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la prezentele prevederi fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.
(2) Fumatul este permis numai în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale...

Am bolduit singurele doua exceptii.

Nu va falimenta nimeni, in toata Europa se nu se fumeaza in baruri si restaurante. Lumea trebuie sa se obisnuiasca, asta e starea de normalitate.
avluci a scris:


Nu va falimenta nimeni, in toata Europa se nu se fumeaza in baruri si restaurante. Lumea trebuie sa se obisnuiasca, asta e starea de normalitate.


Exista in Europa baruri/restaurante unde se fumeaza. Foarte restranse ca numar dar exista.
Au avertizari afara - Local dedicat exclusiv fumatorilor, si, personalul de deservire (chelneri, picoli, barmani etc) este format din tot din fumatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)
Legea care interzice fumatul crisandra crisandra Buna ziua! Oare stie cineva numarul legii care interzice fumatul in baruri si restaurante, incepand cu data de 01.01.2009. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Problema legislativa Monda_Radu Monda_Radu Am si eu o intrebare: in cazul unui club privat, se mai aplica legislatia referitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice? Daca nu, conform carui act ... (vezi toată discuția)