avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... curs formare profesionala, platit de angajat in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

curs formare profesionala, platit de angajat in cazul demisiei

Buna ziua,
Daca un angajat pleaca din firma cu data de 15 august prin demisie si are un curs de formare profesionala platit de angajator, de anul trecut din iulie 2008 acesta ar trebui sa-i opreasca banii conform actului aditional incheiat la contractul individual de munca, care spune ca in cazul in care angajatul pleaca din proprie initiativa in mai putin de 3 ani este obligat sa platesaca contracvaloarea cursului proportionala cu perioada ramasa nelucrata, intrebarea mea este cum se calculeaza aceasta retinere, se imparte suma de 300 lei, atat costa cursul, la 36 luni(3 ani) si rezulatatul se inmulteste cu lunile ramase nelucrate sau exista o alta formula de calcul.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 4 August 2009
cursul a durat 2 luni, respectiv 60 ore

Ati vrut sa spuneti 60 de zile - in situatia asta aveti obligatia de a achita contravaloarea cursului de formare profesionala , proportional cu perioada nelucrata, potrivit art. 195, Codul Muncii.
mnd a scris:

Potrivit dispozitiilor legale in materie, salariaţii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile nu pot avea iniţiativa încetării contractului individual de muncă o perioadă de cel puţin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesională. Nerespectarea de către salariat a acestor dispoziţii determină obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregătirea sa profesională, proporţional cu perioada nelucrată din perioada stabilită conform actului adiţional la contractul individual de muncă.
Asadar, va suporta cheltuielile ocazionate de pregătirea sa profesională, proporţional cu perioada nelucrată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza gabrielgaby gabrielgaby Am o problema . Acum un an jumate in cadrul societati unde lucrez sa facut un curs de specializare pe o perioada de 5 zile. Dar nea pus sa facem un contract ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca georgenew georgenew cum pot sa demisionez dupa ce am urmat un curs de treining si am un contract de munca pe un an la un program de 4 ore zi pentr a putea studia , am lucrat 4 ... (vezi toată discuția)