avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna,

As dori sa stiu care ar fi pasii de urmat in cazul unei succesiuni pt o locuinta? Costuri, acte necesare, in cat timp ar trebui aplicat pt ea ca sa fie costurile mai mici, cine trebe sa participe la notar, etc?

Multumesc
Buna ziua,
Daca dispuneti de acte, luati documentele locuintei, certificat deces, si consultati un notar public din zona locuintei, el va stii sa va spuna costurile aproximative in functie de cat timp a trecut de la deces, valoarea locuintei si a celorlalte bunuri daca exista, numar de mostenitori rezervatari, etc.
Buna ziua,
Primul pas este la un Birou notarial din zona unde a avut ultimul domiciliu defunctul.

Mergeti cu actele de proprietate ale bunurilor ce se aflau in patrimoniul defuntului la momentul decesului si cu certificatul de deces al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru masina brinduselena brinduselena ce acte sunt necesare pentru succesiune?am 2 copii si sotul a decedat pe 04 .01.2012.si cat ma costa aceasta succesiune?va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa de mostenire mimiela mimiela Buna . Am si eu intrebari. Ce acte sunt necesare pentru deschiderea mostenirii. Daca, au trecut 6 -7 luni de la deces, cat costa taxa de mostenire. (vezi toată discuția)
Ce drepturi am catalina45 catalina45 buna ziua. sotul meu a decedat si mostenitori sunt ficele din prima casatorie si eu. insa, in actele apartamentului si autiturismului nu este si numele meu ... (vezi toată discuția)