avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreţinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreţinere minor

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi cum se calculează venitul celui obligat la plata pensiei alimentare, dacă el prezintă fluturaşi de salariu , pe ultimele 6 luni, cu foarte mult concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:54, 15 Februarie 2016
E straniu ca sotul devine evazonist...doar dupa divort, si asta ajutat de un angajator...tembel, care risca oricand controale asmutite de mama suparata.
Firma poate fi de bunăcredinţă. De unde să ştie firma că omul nu e într-adevăr bolnav, din moment ce există parafa medicului pe certificatul de boală? Aşa cum nu putem contesta hotîărârile judecătoreşti definitive, nu putem contesta nici parafa medicului.
Ideea e că indemnizaţia de boală este incasată de om, dar nu pe fluturaşul de salariu.
Deci ce înţelegem prin "venitul net"?
Reformulez întrebarea:
Dacă eu cer mărirea pensiei alimentare, iar el se află în concediul pentru creşterea copilului până la 2 ani, cu o indemnizaţie de 85% din ultimul salariu, um se calclează cuantumul îndemnizaţiei?
I se calculează din indemnizația pe care o primește în prezent.
Nu contează natura veniturilor.
Indemnizația pentru creșterea copilului reprezintă venit lunar net.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Care e venitul luui efectiv, concret? Fluctueaza asa, ba salariu,la diverse indemnizatii? Sau e o discutie teoretica?

Alte discuții în legătură

Nelamuriri fluturas salariu miara miara Buna seara. Va rog mult sa ma ajutați cu interpretarea datelor din fluturasii de salariu aferenți lunilor iunie și iulie. În luna iulie ( ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal angelica82 angelica82 Buna seara Doresc sa stiu ce bani am de luat pe luna Octombrie, fiind in concediu prenatal.Am contract cu 8 ore,si salariu minim pe economie,fara alte ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical sarcina/lauzie(prenatal/postnatal) ace27 ace27 Buna ziua!Luminati-ma si pe mine va rog frumos, cu acest prenatal, in legatura cu modul de calcul. Se iau in calcul ultimile 12 luni sau ultimile 6? Din ... (vezi toată discuția)