avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca pot actiona in judecata firma la care sunt angajat pentru platirea unor compensatii ca urmare a realizarii mai multor sarcini care nu sunt in fisa postului.

Pe scurt: pana in 2013 am fost operator piese pentru marca A iar un coleg pentru firma B. In 2013 colegul meu a fost mutat si mi s-a transmis voalat, nu in scris ,ca trebuie sa ma ocup si de comenzile firmei B pe acelasi salariu. Cum in fisa postului meu este precizat clar ca sunt operator pe marca A pot cere compensatii pentru munca suplimentara prestata in operarea comenzilor firmei B?(am nenumarate dovezi ca am prestat aceasta munca). Mai exista acel paragraf in fisa postului care spune ca :"trebuie sa realizez orice sarcina transmisa de catre directorul de departament in scopul imbunatatirii activitatii departamentului"-eu o consider abuziva, dar nu stiu daca este ilegala.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 18:56, 12 Februarie 2016
Puteti actiona in instanta, dar nimeni nu va poate spune ce sanse aveti.
De ce ? nu stie nimeni daca este legal sau nu sa fortezi un om sa munceasca mai mult decat atat cat s-a specificat in fisa postului?
Art.3 din Codul Muncii:
.....
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
...

Art.4 Codul Muncii:
(1) Munca forţată este interzisă.
(2) Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber.
....
Mda. Si daca mi s-a spus ca daca cer o marire pentru faptul ca mi s-au dat sarcini in plus este un abuz? Bineinteles eu nu pot proba acest lucru, dar pot proba ca am muncit mai mult decat este specificat in fisa postului.
Nu este un abuz faptul ca solicitati o marire de salariu.

Alte discuții în legătură

Delegare atributii agaton agaton Buna. Sunt noua pe forumul asta si am o problema la care sper sa gasesc raspuns. De multe ori am gasit pe forumul acesta solutii la diverse probleme si sper sa ... (vezi toată discuția)
Atributii care nu sunt in fisa postului emilia73 emilia73 Lucrez la stat.Seful serviciului e un individ dificil caruia nu-i place sa faca treaba.In fisa mea de post, inspector grad 3 nu sunt trecute cateva dintre ... (vezi toată discuția)
Fisa postului crististarz crististarz Buna Ziua tuturor, am si eu cateva intrebari celor care pot sa ma ajute. La locul meu de munca sunt angajat cu contract de munca la postul de Sofer si drepturi ... (vezi toată discuția)