Buna ziua,am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta,Eu traiesc in italia si am o fetita de 4 ani(nu sunt casatorita cu tatal fetitei)sutem despartiti din 2014 si fetita e in domiciliu la mine aici in italia cat si in romania,tin sa mentionez ca tatal fetitei este in proces cu dosar penal de pedofilie aici in italia,judecatorul ia interzis dreptul sa vada sau sa se apropie de fetita,de un an de zile dureaza procesul si nici un raspuns,aici legile si toate fiind foarte lente,ce sanse am daca vin in romania sa merg in instanta sa castig custodia exlusiva la fetita?cam de ce as avea nevoie sa pot sa prezint in instanta...eu de paste vreau sa vin in romania cu fetita,de venit pot veni inapoi in italia dar nu ma pot intoarce fara semnatura tatalui,ce pot face.va multumesc
Ca sa va judecati in Romania trebuie sa aveti domiciliul in Romania, sa aveti viata in Romania, job in Romania, gradinita in Romania etc. Chiar si asa, e necesar sa treaca un timp de la revenirea in Romania pentru ca instantele italiene sa piarda competenta.
Cred ca puteti rezolva aici, insa nu dureaza foarte putin. Trebuie sa veniti, sa vorbiti cu un avocat, cu acte, cu povestea, cu perioadele de timp pe care le puteti sta aici etc. Puteti sa negociati cu tatal un acord? Atunci ar fi mai usor, altfel aveti si probleme cu procedura, iar timp pierdut...