avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fetita in ingrijire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fetita in ingrijire

Buna ziua,
am o fetita de 3 ani nascuta in Italia ,tatal italian,eu am inca domiciliul in Romania desi locuim impreuna ,in Italia ,de cand s-a nascut.Nu suntem casatoriti iar eu nu lucrez dar sunt in concediu fara plata in Romania.As dori sa stiu in cazul in ma separ de tatal fetitei ,pot pastra fetita la mine si sa ma intorc in Romania cu ea?
Dacă tata fetiței va fi de acord, puteți veni fără probleme. Dacă tata se va opune, depinde ce va hotărî justiția Italiană. Nu aveți treabă cu justiția din România în situația dumneavoastră.
Dacă locuiți împreună în Italia e complicata situația.
Va puteți judeca și în România dacă veniți cu copilul aici dar e greu procesul.

Depinde și de comportamentul tatalui.

În Italia pierd tatii procesele de fel.
Va puteți judeca și acolo.
Fetita are si cetatenia romana.nefiind casatoriti in Romania rezulta ca locuieste cu mine.eu am domiciliul doar in Romania.
Câtă vreme fetița locuiește fizic în Italia, acolo este Instanța competentă teritorial să judece cazul. Nu are nici o relevanță cetățenia dublă și domiciliul dumneavoastră din România, cât timp locuiți fizic împreună cu fetița în Italia. Numai în situația în care vă mutați cu minora la domiciliul din România definitiv, puteți apela la o instanță Românească.
alexalex2016 a scris:

nefiind casatoriti in Romania rezulta ca locuieste cu mine.eu am domiciliul doar in Romania.

de fapt nu, nu rezulta
pentru ca, in fapt, sunteti in Italia

Alte discuții în legătură

Copil in ingrijire, venirea in romania alexalex2016 alexalex2016 Buna ziua, am o fetita de 3 ani nascuta in Italia ,tatal italian,eu am inca domiciliul in Romania desi locuim impreuna ,in Italia ,de cand s-a nascut.Nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul copiilor DanaBaboia DanaBaboia Daca copilul minor nu vrea la tata trebuie sa meargă oricum? Copil recunoscut de tată dar nu este o hotărârea în tribunal despre custodie. Copil cu dubla ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala gstoader gstoader buna ziua, sunt mama unui copil de 5 luni nascut in Italia cu resedinta la Roma, mama romanca cu resedinta la Roma si tata italian. Am venit cu copilul ... (vezi toată discuția)