avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto 2016

Buna ziua,
Achizitionez o masina luna aceasta (februarie 2016).
Sunt scutit de plata impozitului pentru anul 2016?
Daca DA, cine plateste impozitul? Dealerul de la care am achizitionat-o?
Va multumesc

Cu stima,
Cristi Dumitru
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:33, 13 Februarie 2016
Domnu Cristi, in momentul in care dvs. achizitionati masina in luna febrarie a.c. vanzatorul o sa va dea obligatoriu un certificat fiscal la zi; certificatul fiscal se emite de catre primarie doar daca cel care vinde are platit impozitul pentru masina vanduta pentru tot anul 2016, astfel incat dvs. veti plati impozit incepand cu 01.01.2017. Insa atentie, declararea masinii la primarie se face in 30 de zile de la cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit auto inainte de vanzarii lui tudori tudori Buna ziua! Astazi am decis sa vand masina si am mers la Taxe si Impozite Sector , unde, pe langa cele necesare, a trebuit sa achit si impozitul pe 2017, desi ... (vezi toată discuția)
Obligativitate certificat fiscal auto la vânzare? adrburcea adrburcea Buna ziua ! Întâmpinam următoarea problema: Suntem dealeri auto(numai import Sh) iar la vânzare , o parte din clienti ne solicita certificat fiscal și ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare atv pe firma: documente necesare anamaria_sitaru anamaria_sitaru Buna ziua, Tocmai am achizitionat un ATV de la o firma din Cluj Napoca, are numele provizorii si as dori sa il inmatriculez in Iasi pe firma. Am ca si acte ... (vezi toată discuția)