avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit auto inainte de vanzarii lui
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit auto inainte de vanzarii lui

Buna ziua!
Astazi am decis sa vand masina si am mers la Taxe si Impozite Sector , unde, pe langa cele necesare, a trebuit sa achit si impozitul pe 2017, desi eu nu mai beneficiez de acest auto.
Masina are un impozit de 936 lei, aferent celor 2500 cmc ai motorului.
Masina am vandut-o unui domn pensionar ce are si gradul 2 de handicap, adica este scutit de la plata acestui impozit.
Intrebarea mea este: exista vreo sansa sa imi recuperez impozitul sau macar o parte din el?
Mi se parea normal daca achitam doar o parte din impozit, adica pentru luna ianuarie, in cel mai rau caz si pentru februarie.

Multumesc!
O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 14:58, 2 Februarie 2017
Este necesar sa depuneti o cerere la directie de impozite si taxe de care apartineti ,cererere la care se ataseaza certificatul de radiere a vehiculului
Daca vinzatorul are si alte debite aceste se compenseaza cu suma platita ca impozit pe vehiculul vandut.
Daca vanzatorul nu are debite in evidenta,urm,eaza ca autoritatea fiscala sa restituie cota impozit
Procedura este prevazuta in codul fiscal si normele de aplicare la titlul impozite si taxe locale.
Cel care detine o masina, o cladire sau un teren la data de 31 decembrie a anului trecut plateste taxa sau impozitul la Autoritatea Locala pe tot anul, chiar daca are loc o instrainare in cursul anului curent. Aceasta aberatie a fost introdusa de la 1 ianuarie 2016 in Codul fiscal si nu stiu sa se fi modificat in acest an. Deci sunteti bun de plata chiar daca nu mai sunteti proprietar!!! Nu se mai face recalcularea taxei sau impozitului, dupa schimbarea proprietarului, noul proprietar trebuie doar sa declare in 30 de zile si va fi impozitat cu data de 01.01.2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit masina vanduta perceput integral. hacman hacman Buna ziua. Se da urmatoare situatie, la care nu am raspuns, momentan. Am vandut o masina azi. Printre motive ar fi impozitul de 1200 lei/an. Tot azi am fost ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autovehicol 2016 Daniel-Florin Daniel-Florin Pe data de 15.01.2016 am vandut (cu contract de vanzare -cumparare,fisa radiere) un autovehicul,autoutilitara,3,5 t,2953 cmc,inmatriculata pe numele meu din ... (vezi toată discuția)
Masina radiata fiscal dintr-o "greseala" botezanu botezanu Buna ziua! O sa fiu cat mai succint posibil. Am gasit o masina, mi-a placut, am mers, am vazut-o, am dus-o in reprezentanta, totul a fost ok. Am facut actele ... (vezi toată discuția)