avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit masina vanduta perceput integral.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit masina vanduta perceput integral.

Buna ziua.
Se da urmatoare situatie, la care nu am raspuns, momentan.
Am vandut o masina azi. Printre motive ar fi impozitul de 1200 lei/an. Tot azi am fost s-o radiez. M-au pus sa platesc impozitul pe intregul an 2022, deci 1200 lei. Cum pot recupera banii pe celelalte 3 semestre, de la stat? Ar trebui sa ma indrept catre proprietarul nou?
Sau...cum ar fi trebuit sa procedez?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
hacman, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:29, 8 Februarie 2022
Multumesc anticipat dar am aflat ca bineinteles ca cei de la impozite au bagat obligativitatea achitarii integrale a impozitului si daca vinzi o masina/o casa pe 2 ianuarie . Doar daca noul proprietar(cel care a cumparat bunul) e de acord sa-ti remita macar o parte din impozit, pentru ca de fapt el e proprietar, da asta e sa nu saraceasca statul!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar sa parcurgeti procedura de adresare cerere la directie de impozite si taxe de care apartine vanzatorul la care se ataseaza certificatul de radiere a vehiculului.
Daca vinzatorul are si alte debite aceste se compenseaza cu suma platita ca impozit pe vehiculul vandut.
Procedura este descrisa in Codul fiscal si normele de aplicare la titlul impozite si taxe locale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit auto inainte de vanzarii lui tudori tudori Buna ziua! Astazi am decis sa vand masina si am mers la Taxe si Impozite Sector , unde, pe langa cele necesare, a trebuit sa achit si impozitul pe 2017, desi ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Cine ma lamureste dorel_santi dorel_santi acuma 2 ani, parintii mei a vandut un autovehicul, o dacie 1300, tranzactia s-a facut pe o simpla hartie de mana, ca pe vremuri, banii pe masina a fost ... (vezi toată discuția)