Am o problema mai rar intalnita. Fratele bunicului meu patern a decedat in America acum 8 ani, fara urmasi. Avea 98 de ani.De pe urma lui nu a ramas mare lucru, doar 2 hectare de arabil.
As avea eu dreptul sa fac succesiune dupa dansul ? Daca da, imi va fi imposibil sa fac rost de un certificat de deces.
Presupun ca terenul ramas se afla in Romania..Chiar si din America, puteti totusi, sa aveti un certificat de deces, desigur, e un demers complicat. Fara certificat de deces nu se poate dezbate succesiunea.
Insa, trebuie de fapt sa aflati daca dvs chiar aveti calitatea de mostenitor. Nu ati precizat ce alte rude ale defunctului, respectiv, urmasii acestora, mai sunt.
Da, terenul se afla in Romania. Da, mai sunt si alte rude, bunicul meu a avut 10 frati, care au murit dar au lasat in urma copii si nepoti pe care nici macar nu ii cunosc, asa sunt de multi.. Exista pentru ei o cota rezervatara, sau mostenesc cei care se inscriu la succesiune , in conditiile legii ?
Succesiune teren
bloc3c
1.Tata a decedat in 2005.
2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)