avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unui american
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unui american

Buna ziua,

Am o problema mai rar intalnita. Fratele bunicului meu patern a decedat in America acum 8 ani, fara urmasi. Avea 98 de ani.De pe urma lui nu a ramas mare lucru, doar 2 hectare de arabil.

As avea eu dreptul sa fac succesiune dupa dansul ? Daca da, imi va fi imposibil sa fac rost de un certificat de deces.
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 19:29, 14 Februarie 2016
Presupun ca terenul ramas se afla in Romania..Chiar si din America, puteti totusi, sa aveti un certificat de deces, desigur, e un demers complicat. Fara certificat de deces nu se poate dezbate succesiunea.
Insa, trebuie de fapt sa aflati daca dvs chiar aveti calitatea de mostenitor. Nu ati precizat ce alte rude ale defunctului, respectiv, urmasii acestora, mai sunt.
Da, terenul se afla in Romania. Da, mai sunt si alte rude, bunicul meu a avut 10 frati, care au murit dar au lasat in urma copii si nepoti pe care nici macar nu ii cunosc, asa sunt de multi.. Exista pentru ei o cota rezervatara, sau mostenesc cei care se inscriu la succesiune , in conditiile legii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
leorot, utilizator
Toti au drepturi egale, in fuctie de clasa de mostenitori in care se afla.
Un drum la un notar sa discutati punctual v-ar ajuta mai mult. Succes..
depinde de foarte multe lucruri. Daca bunicul avea cetatenia americana, succesiunea se dezbate dupa legea americana.
Avea dubla cetatenie. Iar arabilul este in Romania. De ce s-ar aplica legea americana ?

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - mostenire ro + america Chan Chan Buna ziua. Soacra mea, cetatean roman, in momentul decesului (2022) se afla intr-un proces de succesiune in America dupa parintii ei (cetateni americani ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea mostenirii ContSters278009 ContSters278009 Am dupa bunicii din partea tatalui 3 hectare pamant arabil si 11 arii de padure. Titlul de proprietate este pe numele bunicului , dar in posesia unui var , ... (vezi toată discuția)