avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unui american
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unui american

Buna ziua,

Am o problema mai rar intalnita. Fratele bunicului meu patern a decedat in America acum 8 ani, fara urmasi. Avea 98 de ani.De pe urma lui nu a ramas mare lucru, doar 2 hectare de arabil.

As avea eu dreptul sa fac succesiune dupa dansul ? Daca da, imi va fi imposibil sa fac rost de un certificat de deces.
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 19:29, 14 Februarie 2016
Daca are dubla cetatenie si resedinta in America prin retrimitere se aplica legea romana. Insa tb sa intreprindeti mai multe demersuri. Incepeti prin transcriereea certificatului de deces. Api cautati toti mostenitorii sau tb sa mergeti in instanta.
Multumesc pentru raspuns. Deci primul pas ar fi sa fac rost de certificatul de deces. Cum ar trebui sa fac asta, sa solicit la ambasada sua din bucuresti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - mostenire ro + america Chan Chan Buna ziua. Soacra mea, cetatean roman, in momentul decesului (2022) se afla intr-un proces de succesiune in America dupa parintii ei (cetateni americani ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea mostenirii ContSters278009 ContSters278009 Am dupa bunicii din partea tatalui 3 hectare pamant arabil si 11 arii de padure. Titlul de proprietate este pe numele bunicului , dar in posesia unui var , ... (vezi toată discuția)