avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită art. 428 C.proc.civ.
Discuție deschisă în Executare silită

art. 428 C.proc.civ.

buna,

a utilizat cineva, in practica art. 428 C.proc.civ.?

multumesc,

Cel mai recent răspuns: bogdan.p , utilizator 16:56, 4 August 2009
Intrebarea mai adecvata era poate : exista cineva care nu l-a utilizat?:D
minunat. inseamna ca voi beneficia de sfaturi foarte utile.

dupa consemnarea sumei din somatia executorului, formularea cererii de suspendare in baza art. 428, am fost citati cu mentiunea depunerii cautiunii.

dilema mea: avind in vedere ca am consemnat intreaga suma la dispozitia organului de executare, ce sens mai are cautiunea?

multumesc,
Daca s-a consemnat toata suma ceruta prin somatie, de ce ai formulat cerere de suspendare si nu de incetare a urmaririi?
Pentru a nu mai continua urmarirea, era suficient sa inmanezi executorului recipisa de consemnare si o copie dupa cererea de incetare a executarii silite.

Este normal si ..legal ca insanta de executare sa ceara cautiune pt. judecarea cererii de suspendare. Asa "zice" legea..iar instanta nu poate face altfel!

Cazul de suspendare prev. de art.428 cpc, este singurul caz de suspendare a ex.sil., bazat pe motive de fond si nu de forma. Mai precis, suspendarea bazata pe art.428 cpc, are la baza prezumtia relativa de indeplinire a disp. titlului executoriu, prezumtie ce devine absoluta prin validarea cererii de suspendare de catre instanta.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
buna
am cerut suspendarea pentru ca urmeaza recursul formulat de noi (am cazut in pretentii).
am inminat executorului cererea si recipisa de consemnare.



multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de procedura civila / executare silita smeagull smeagull Dragi consultanti, Am o problema tehnica de procedura civila: Am promovat o actiune (incetarea executarii silite in baza art. 428 CPC, eu fiind debitor in ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)