Daca s-a consemnat toata suma ceruta prin somatie, de ce ai formulat cerere de suspendare si nu de incetare a urmaririi?
Pentru a nu mai continua urmarirea, era suficient sa inmanezi executorului recipisa de consemnare si o copie dupa cererea de incetare a executarii silite.
Este normal si ..legal ca insanta de executare sa ceara cautiune pt. judecarea cererii de suspendare. Asa "zice" legea..iar instanta nu poate face altfel!
Cazul de suspendare prev. de art.428 cpc, este singurul caz de suspendare a ex.sil., bazat pe motive de fond si nu de forma. Mai precis, suspendarea bazata pe art.428 cpc, are la baza prezumtia relativa de indeplinire a disp. titlului executoriu, prezumtie ce devine absoluta prin validarea cererii de suspendare de catre instanta.
buna
am cerut suspendarea pentru ca urmeaza recursul formulat de noi (am cazut in pretentii).
am inminat executorului cererea si recipisa de consemnare.
Cautiune
leona777
as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)