avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune

Salut, numele meu este Razvan
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la succesiune.
Anul trecut in octombrie bunica mea a murit. Bunicul si mama mea sunt in viata.
Bunica a mostenit un teren de la mama ei impreuna cu inca 3 frati. 2 dintre frati au donat partile respective bunici mele, unul nu a vrut.Intre timp si acest frate a murit. Acest frate al bunicii are la randul sau 2 copii.(sotia lui a decedat cu mult timp in urma)
Problema este ca nu stim cum sa luam legatura cu ei deoarece nu avem nici o adresa si nici un numar de telefon.
Ce ma sfatuiti in acest caz?
Cel mai recent răspuns: mishoo75 , utilizator 19:04, 3 August 2009
Pentru dezbaterea succesiunii nu aveţi treabă cu descendenţii fratelui bunicii dumneavoastră, cota de proprietate pe care o au aceştia neintrînd în masa succesorală.

Doar dacă vreţi sî faceţi şi ieşirea din indiviziune vor trebui cotaţi cei doi nepoţi. Oricum, dacă nu le cunoaşteţi adresa partajul va putea fi făcut numai prin instanţă, unde vor fi citaţi conform procedurii.
themis a scris:

Pentru dezbaterea succesiunii nu aveţi treabă cu descendenţii fratelui bunicii dumneavoastră, cota de proprietate pe care o au aceştia neintrînd în masa succesorală.

Doar dacă vreţi sî faceţi şi ieşirea din indiviziune vor trebui cotaţi cei doi nepoţi. Oricum, dacă nu le cunoaşteţi adresa partajul va putea fi făcut numai prin instanţă, unde vor fi citaţi conform procedurii.

Bunicul dvs mosteneste cota de 1/4 din masa succesorala , iar mama dvs 3/4.
Asa cum a spus si dl.profesor Bordas , in cazul in care doriti sa iesiti din indiviziune cu acel teren (cota dvs parte , fiindca si fratii bunicii au cota lor parte ) atunci va trebui sa va adresati instantei .
B-)
Va multumesc pentru raspunsul acordat. Cu deosebit respect, Razvan Voicu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)