Va multumesc pentru sfaturile primite din partea voastra!
Un alt aspect despre care va solicit parerea, este acela ca in perioada in care persoana pe care o am in intretinere, refuza sa mai fie intretinuta de mine si sotie , datorita unor motive total absurde, urmand a ajunge probabil in fata instantei de judecata, am obligatia de a plati cheltuielile de intretinere pentru a demonstra ca am continuat intretinerea in acest sens, ori daca continui, voi pierde banii cheltuiti?
Ideea este daca trebuie sa platesc in continuare utilitatile sau nu! Va multumesc!#-o
Sfatul meu este sa le platiti in continuare pentru a putea demonstra ulterior buna dumneavoastra credinta!
B-)
Pana acum cum ati procedat cu doamna? I-ati cumparat mancare si i-ati platit toate utilitatile(curent , gaze , tv , intretinere)?
Am inteles....fiindca dvs aveti in acest moment un contract cu clauza de intretinere perfect valabil , ca sa nu ii dati doamnei absolut nici o sansa sa poata obtine anularea lui in instanta va recomand sa ii deschideti la CEC un cont pe numele doamnei , cont in care sa ii virati lunar suma de bani care era alocata de dvs in mod normal cumparaturilor diverse (mai putin intretinerea , curentul , apa, gazele , etc care le vetin plati direct ). Si dupa aceea , sa o notificati prin executor judecatoresc pe aceasta doamna ca este titulara contului nr.....deschis la CEC...sucursala.....si ca in cont i se vireaza suma de .....reprezentand cheltuilei de intretinere ...mancare ...etc ...Ocazie cu care ii atrageti atentia ca banii pot fi ridicati de catre ea oricand doreste !
In acest fel , in instanta , doamna va avea un pic mai mult de 0,1 % sanse de castig!
SUCCES!
:D
"La ce folosesc legile fara moralitate ? "-"Quod leges sine moribus vanae profeciunt ?"/Horatius-Odae
Pentru a dovedi si mai mult ca cel pe care il intretineti greseste,in mod normal,moral,dar si logic,trebuie sa continuati sa va onorati obligatiile pe care vi le-ati asumat.Doar astfel,il veti putea eventual, convinge ca a luat o hotarare gresita,dar si in fata instantei va veti arata onorabilitatea.
Numai astfel,hotararea instantei ar putea fi in favoarea dvs.,in cazul in care cel intretinut va alege aceasta cale.
Nu cred că transformarea obligaţiei de întreţinere în plata unei sume de bani (chiar şi într-un cont anume deschis) este în folosul debitorului obligaţiei de întreţinere, care nu poate modifica unilateral obligaţia, înlocuind-o cu o sumă de bani.
Soluţia ar fi existenţa unor martori care să ateste refuzul întreţinutei de a accepta întreţinerea în natură.