Pentru stabilirea pensiei de întreținere se iau în considerare veniturile cu caracter de continuitate. Așadar, dacă primele au acest caracter, eventual sunt trecute în contractul individual sau colectiv de muncă, se vor lua în considerare la stabilirea pensiei.
Nu cred că este în avantajul dvs ca pensia să fie stabilită în procente deoarece stabilirea surselor excede controlului judiciar, astfel că angajatorul va plăti procent din venituri (inclusiv cele care nu au caracter de continuitate).
In cazul de fata reclamanta face referire la primele de Craciun si de Paste (care sunt oricum incluse in salariul paratului) si la prima de 1 iunie care,de fapt,nu se acorda la unitatea angajatoare a paratului.Va multumesc insa pentru precizare,mai ales din punct de vedere al avantajelor/dezavantajelor stabilirii in procent a pensiei datorate.
Instanța nu ia în considerare decât venitul cu caracter permanent pe care îl primiți lună de lună, și va calcula după adeverința de venit salarial pe care o veți depune la dosar.
Nu se iau în calcul veniturile cu caracter temporar, decât dacă se dispune plata lunară în cotă procentuală.
Problema cea mai mare este urmatoarea :compania angajatoare elibereaza o adeverinta de venit extrem de sumara,cuprinzand doar salariul de incadrare si venitul net pe fiecare luna,fara niciun fel de alte detalii.Intr-una din lunile care se vor lua in calcul la acest proces,paratul a primit plata unor ore suplimentare cumulate pe parcursul unei perioade mai lungi de timp .Suma este considerabila,de natura a afecta cuantumul pensiei datorate,DAR...probabil din cauza faptului ca aceste ore suplimentare au fost platite mai tarziu decat prevede legea,ele apar pe fluturasul de salariu sub denumirea de "corectie brut",si nu ca "ore suplimentare". Dat fiind ca,dupa cum aratam,adeverinta ce se va elibera nu cuprinde niciun fel de detalii,paratul intentioneaza sa anexeze la intampinarea pe care o va depune copii xerox ale fluturasilor de salariu din ultimele 6 luni.Sper ca demersul este acceptabil din punct de vedere legal si de natura a-l ajuta,dar...instanta va tine seama de aceste dovezi?Si cum va interpreta acea "corectie brut",avand in vedere ca ea apare intr-o singura luna din cele 6 avute in vedere?Sigur,stiu ca nimeni nu-mi poate spune ce va decide o anume instanta in cazul de fata,totusi as aprecia parerile dvs. avizate.Oare ar fi posibil ca paratul sa faca o cerere scrisa catre compania angajatoare,in care sa solicite lamurirea naturii acestei sume primite sub denumirea de "corectie brut"?
Imi cer scuze pentru multitudinea detaliilor,dar insist pentru ca,de fapt,nu exista o crestere reala a veniturilor paratului,care oricum plateste suma maxima stabilita de lege pentru un minor.
Va multumesc!
Obligația de întreținere se calculează după venitul lunar NET, nu BRUT.
Deci să fiți foarte atent la acest aspect.