Va rog, daca puteti, sa va expuneti parerea asupra urmatorului subiect:
Conform OUG 34/2013, primariile aveau obligatia sa concesioneze pajistile comunale crescatorilor de animale (asociatii, persoane fizie, etc). Intr-o localitate, primaria, printr-o hotarare de consiliu local a decis sa nu concesioneze aceste pajisti (cca 700 ha), desi a avut cereri de la asociatii. Mai mult decat atat, desi prin hotararea de consiliu local a decis ca nu concesioneaza nimanui terenurile, primarul a impartit "la negru" pajistile mai multor crescatori de ovine. De asemenea, dupa cum scrie si in OUG, primariile nu pot accesa, incepand din anul 2015, fondurile de la APIA, creandu-se, astfel, un prejudiciu foarte mare la bugetul primariei, dar si la crescatorii de animale - daca era concesionat conform OUG 34/2013, asociatiile ar fi beneficiat de subventiile de la APIA (cca 700 lei / ha), si primaria ar fi incasat de la crescatori cca 350 lei/ha.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Se incadreaza faptele primarului si ale consiliului local in infractiunea de abuz in serviciu, neglijenta?
-Care ar fi institutiile abilitate care pot verifica si sanctiona aceste nereguli?
Multumesc anticipat.
Rog persoanele fara cunostinte juridice sa se abtina de la comentarii pe langa subiect.
Teoretic, chiar daca tendinta este sa ne ducem toti cu gandul la abuzul in serviciu, trebuie vazuta motivarea HCL, daca s-au respectat normele de tehnica legislativa si nu in ultimul rand cum s-a efectuat controlul de legalitate de catre prefect. Daca toate cele de mai sus au fost legal indeplinite (lucrurile sunt mai complicate in fapt, dar eu le-am expus pe scurt), abia apoi ne putem gandi la abuzul in serviciu, daca primarul nu a aplicat HCLul in mod legal.
Concesiune terenuri
Franken
Va salut !
Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Licitatie pasune
GuiPaulaPaul
Va rog sa ma ajutati:
- pana in anul 2015 Asoc Crescatorilor de Bovine din comuna noastra beneficia de subventia pe pasunea comunala, iar noi crescatorii de ... (vezi toată discuția)