avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR ! SITUATIE INCURCATA !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR ! SITUATIE INCURCATA !

In urma unei executari silite , piritii au ramas cu doua camere din imobil , dar TOT terenul care inconjoara casa este al meu . Eu nu vreau sa le acord servitute , acestia au posibilitatea de a cere unui vecin , adica mai au variante de servitute . Le pot interzice accesul pe terenul meu catre intrarea in casa ?
Cel mai recent răspuns: carmen5400 , utilizator 05:25, 17 Februarie 2016
NU.
Daca Paratii au ramas in imobil, in afara de cele 2 camere ei mai au dreptul (de proprietate pe cote-parti ??? posibil) de folosinta asupra spatiilor, elementelor de constructie si de instalatii care prin natura lor sunt de folosinta comuna fortata si perpetua, aspra cotei indivize din terenul de sub constructie si la drum de acces la cladire (NCC - Art.649)
ok multumesc
Va pot actiona in judecata pt ca nu le dati acces la locuinta lor - servitute de trecere.
tot atit de bine pot cere servitute pe la un vecin . sunt obligat sa le dau voie sa treaca pe la mine ? pe la vecin ar avea exact ac. conditii .
Paratii va pot actiona conform art.617NCC ptr.dreptul de trecere.

Alte discuții în legătură

Granituire gina d gina d [b]AM SOLICITAT GRANITUIREA INTRE MINE SI VECINUL MEU .IN URMA PROBELOR ADMINISTRATE SI A EXPERTIZELOR EFECTUATE JUDECATORIA IMI ADMITE ACTIUNEA FORMULATA ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de stingere a dreptului de trecere acordat unui lot care avea deschidere la drum public RusRIM RusRIM Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil P+5 edificat in anul 2016 pe un teren cu 2 deschideri stradale pe care se afla casa batraneasca a proprietarului care a ... (vezi toată discuția)
Servitute - acces la bloc raser raser Blocul nostru inconjoara o biserica. La data cand s-a construit blocul, statul comunist a demolat unele mici constructii ale bisericii, casa parohiala etc. ... (vezi toată discuția)