avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... un pensionar pentru limita de varsta poate fi incadrat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

un pensionar pentru limita de varsta poate fi incadrat la un grad de hanicap?

Am o ruda, pensionar pentru limita de varsta, stagiu de cotizare 46 de ani, care a primit un diagnostic crunt: scleroza laterala amiotrofica. Ar avea dreptul la indemnizatie pentru ingrijitor personal? Ce alte drepturi ar avea? Unde sa ne interesam?
Cel mai recent răspuns: rmilitaru1 , utilizator 21:31, 13 Februarie 2016
Un pensionar pentru limita de varsta are dreptul si la pensie de handicap si la insotitor daca este cazul. Vorbiti cu medicul de familie si va indruma unde trebuie sa mergeti.
Se poate cumula pensia de limita de varsta cu indemnizatia de handicap.
Amanunte gasiti aici:

[ link extern ]
Multumesc mult, ambele raspunsuri sunt foarte utile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
rmilitaru1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am 61 de ani și sunt pensionar pe caz de boala gradul ... Ilienicolae2019@gmail.com Ilienicolae2019@gmail.com Bună ziua Am 61 de ani și sunt pensionar pe caz de boala gradul 2 accentuat fără drept de munca. As vrea sa știu dacă perioada pensiei de boala se ia ... (vezi toată discuția)
Dementa senila degenerativa mixta. DanValentinMarcu DanValentinMarcu Tatal meu are acest diagnostic de dementa degenerativa mixta si este foarte greu de ingrijit. Are domiciliul pe buletin in Bucuresti si gradul de handicap si ... (vezi toată discuția)
Calculare vechime in munca pentru pensionare marusica marusica buna ziua ! stiti daca persoana care are virsta de pensionare si nu are vechime completa ,dar a fost pensionata pe caz de boala ,poate iesi la pensie la ... (vezi toată discuția)