Gabriel S a scris:
tudorioan a scris:
O actiune in evacuare! Eventual si o plangere penala impotriva aceluia care ocupa in mod abuziv locuinta!
Va rog sa nu mai insistati sfatuind gresit userul sa formuleze o actiune penala pentru angajarea raspunderii in tulburare de posesie. Cel care a postat a fost suficient de clar: nu are si nu a avut posesia imobilului cumparat. Infractiunea de tulburare de posesie ocroteste relatiile sociale privind posesia şi nu proprietatea. Userul are, deocamdata, numai dreptul de proprietate. In cazul infractiunii de tulburare de posesie, raspunderea penala (adica faptuitorul poate fi condamnat) este atrasa de momentul in care posesorul este lipsit de posesia sa asupra imobilului. Pentru existenta infractiunii de tulburare de posesie, este necesara existenta unei situatii premisa, adica este necesar ca acel imobil sa fi fost anterior ocuparii de inculpat in posesia partii vatamate, deoarece altfel nu se poate pune problema ocuparii acelui imobil, a luarii in stapanire abuviza in contra posesiei altuia, cum se arata mai sus, daca imobilul se afla tot in posesia inculpatului, partea vatamata neavand niciodata posesia bunului imobil.
In ceea ce priveste forma de savarsire a infractiunii de tulburare de posesie prin "refuzul de a elibera imobilul", acesta poate exista numai in conditiile in care anterior solicitarii de eliberare si refuzului faptuitorul sa nu fi dobandit posesia in baza unui consimtamant sau aprobare prealabila de la cel care putea, legal, sa ofere astfel de consimtamant sau aprobare.
Din cele spuse de user anterior, actualul posesor a avut consimtamantul/aprobarea de a ocupa imobilul de la fostii proprietari, asa incat nici pentru refuzul de eliberare nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de tulburare de posesie.
[/quo Imi pare rau, nu am insistat in ceva ce trebuie sau ar trebui sa faca userul. Mi-am dat cu parerea! Avand in vedere ca acesta a cumparat un apartament in Brasov de la un fost proprietar, asta nu inseamna ca are obligatia actualul proprietar sa-l tolereze pe acel intrus. Dvs. cum apreciati aceasta situatie, cand noul proprietar nu mai doreste sa stea acea persoana in propriul apartament? Oare sa se fi stipulat in acel contract de vanzare-cumparare in sensul ca si actualul proprietar sa tolereze in continuare ca acesta persoana sa ramana in apartament? Ma indoiesc ca ar exista o asemenea clauza.