avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune nedeschisa in termen de 6 luni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune nedeschisa in termen de 6 luni

Buna ziua,
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu sfaturile dumneavoastra,mama a decedat acum un an eu mai am un frate iar tatal nostru traieste noi nu am stiut de deschiderea succesiunii dupa mama in termen de 6 luni de la deces si datorita situatiei nu am tratat acest lucru urgent.Mentionez ca subiectul mostenirii este un apartament in care locuieste fratele meu,actele apartamentului fiind pe numele tatalui si al mamei mele(decedate).
As vrea sa stiu cum va fi impartita mostenirea conform legii, avand in vedere ca termenul de 6 luni a fost depasit.
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 19:57, 4 August 2009
Succesiunea a fost deschisa prin moartea mamei, ea nu a fost insa dezbatuta. Puteti face acest lucru fie la notarul public, fie la instanta de judecata. Iar cotele au fost mentionate corect de colegi...
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra!
:)
Totusi ma nelinistesc spusele Dl themis.
Intr-un limbaj neacademic ce ar insemna?
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
elena_68, utilizator
Mama a murit cu 2 ani şi 2 luni înaintea lui tata.Nici noi n-am ştiut de dezbaterea succesiunii până după decesul tatălui meu.Pentru că am auzit de cele 6 luni, ne-am grăbit să ne încadrăm în acest timp.La prima înfăţişare , i-am spus notarului că nu am făcut nici o succesiune după mama.Ne-a spus că nu este o problemă şi s-a făcut în acelaşi timp succesiunea după ambii părinţi. Poate am avut şi norocul că nu a existat nici o pretenţie între noi.
pt dna elena_68 : ceea ce v-a spus colegul themis este perfect adevarat si ar presupune ca, in cazul in care fratele dvs vrea sa va inlature de la succesiune, va putea face acest lucru .
asta in masura in care cunoaste legea sau isi angajeaza avocat care sa-l reprezinte .
dar sa fim optimisti si sa speram ca nu veti ajunge in instanta .
daca veti cadea de acord in privinta succesiunii si aceasta se va dezbate la notar , nu vor fi probleme .

doaman maria cseh : s-a rezolvat tocmai pt ca ati cazut de comun acord in privinta succesiunii .
daca nu va intelegeati si ajungeati in instanta, lucrurile se complicau
pt. roxanel dar in acelasi timp nu pot face si eu acest lucru? Dar cu tata cum ramane? Tin sa va spun ca nimeni din familia noastra nu cunoaste aceste legi,va rog mult dati-mi mai multe amanunte,cine are castig de cauza in caz de neintelegeri succesorale?Nici unul din noi nu a facut cerere de dezbatere a succesiunii cine ar trebui s-o faca primul tata sau unul dintre noi? Se poate ca fratele meu sa faca acest lucru fara sa ma instiinteze?Nu ar fi o incalcare a legii? Cu mii de multumiri pt. raspunsurile ulterioare!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare darabaneanu darabaneanu daca nu s-a facut succesiunea dupa tata(de 3 luni mort)pot cumpara partea lui mama?jumatate sau cat?din masa succesorala (vezi toată discuția)
Mostenire germi germi Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.Parinti au un apartament impreuna , tata a decedat ,noi suntem trei frati ,doi buni si unul doar dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)