avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

daca nu s-a facut succesiunea dupa tata(de 3 luni mort)pot cumpara partea lui mama?jumatate sau cat?din masa succesorala
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:45, 25 Martie 2011
sa va poata vinde, va trebui sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.
numai dvs si mama sunteti mostenitorii tatalui?
nu mai am 5 frati dar vreau sa cumpar jumatatea mamei si apoi sa fac succesiunea
nu puteti, va trebui sa dezbateti succesiunea daca vreti sa cumparati cat are dansa si cat mosteneste in total.
cat are mama acum, poate sa va vanda doar daca pe actul de proprietate e specificat ca mama e proprietara pe o cota de X %. daca aceasta cota a dansii nu e determinata, e in devalmasie, nu va poate vinde pana dupa dezbaterea succesiunii dupa tata
Mergeti la notariat si exprimati-va dreptul de optiune succesorala in cele 6 luni de la deces. Cine nu face acest pas si nu intocmeste acte de acceptare tacita........ramane pe dinafara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme WolfHeart WolfHeart E o situatie mai complicata si as avea nevoie de un raspuns. Tatal meu a murit in urma cu aproximativ 2 luni, lasand in urma lui un apartament cu 2 camere. El ... (vezi toată discuția)
Succesiune ....help! sebyca sebyca Buna ziua....va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta: Tata-l meu a decedat in urma cu cateva luni, mama traieste si au impreuna un imobil care ... (vezi toată discuția)