avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentare și cerere de marire a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentare și cerere de marire a pensiei

Bună ziua! În urma cu aproape 7 ani,dintr-o relație de concubinaj a rezultat o fetiță.După separare cu concubinul (4 luni avea fetiță) l-am dat în judecată pentru plată pensiei alimentare...a fost stabilită la sumă de 178 lei.După 5 luni fostul concubin si-a dat demisia pt a nu mai plăti pensia...o plătea după bunul plac...parțial,deloc sau o dată la 3 luni ..178 lei).Asta vară m-a dat în judecată pentru a putea lua față la București în vacante(până atunci din aprilie până în august nu a plătit pensia alimentara),iar la sfatul avocatului până a început procesul a ajuns la zi cu ea).După stabilirea vizitelor ( o lună vară,o săptămână de sărbătorile pascale,altă săptămână de sărbătorile de iarna),fostul concubin a început iar cu jicnirile,înjurăturile și amenințările la adresa mea.De Anul Nou a fost față la București,iar de când s-a întors fostul concubin nu a mai plătit pensia,pe motiv..."fă...eu îți dau banii când vreau eu...nu când vrei tu,la ce să îți dau bani...sunt banii mei nu ai tai...și îți dau când am eu chef pensia".întrebarea e. ..cum pot face o cerere către tribunal,pentru mărirea pensiei(lucrează în altă parte domnul) și nerespectarea hotărârii judecătorești.Menționând și ca de când a fost fată în vacanță și s-a întors...dnul nu vrea să trimită pensia.Multumewc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:23, 14 Februarie 2016
Cereti marirea pensiei in instanta raportat la veniturile sale actuale sau la minim pe ec daca nu are venituri, iar pt neplata pensiei restante, ori va adresati unui executor judecatoresc pt a-o pune poprire pesalariu, ori ii faceti plangere penala pt abandon de familie. Pt plangere trebuie sa inregistreze 3 luni de neplata.
Faceți cerere pentru majorarea pensiei de întreținere, Chiar dacă nu are serviciu sau nu puteți afla asta, pensia se va stabili la 1/4 din salariul minim pe economie.
Pentru pensia neplatita puteti solicita executarea silita. Totodata puteti formula si plangere penala pt abandon de familie.

Pentru a mari pensia deja stabilita va trebui sa faceti o noua actiune in instanta, indicand locul de munca al paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua!Am o problema legata de fostul concubin cu care am o fetita.in luna aprilie 2010 s-a terminat procesul pentru stabilirea pensiei alimentare.S-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am urmatoarea problema :am o hotarare definitiva ptr ... dragan mirela dragan mirela Buna ziua,am urmatoarea problema :am o hotarare definitiva ptr o marire de pensie ptr copilul meu minor si in urma executari am obtinut doar diferenta de bani ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare nicola123 nicola123 buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se ... (vezi toată discuția)