avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda este obligatorie in caz de accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda este obligatorie in caz de accident rutier?

Buna seara tuturor. O persoana apropiata mie (lucreaza pe taxi) a facut astazi accident, i s-a ridicat permisul,si i s-a dat o amenda de 300 de lei. Intrebarea mea este daca e obligatoriu ca amenda sa fie platita in maxim 24 de ore, si daca in caz de neplata ei, respectivul poate avea probleme la ridicarea permisului(peste 2 luni),cu alte cuvinte, atunci cand se va duce sa isi ridice permisul, se cere vreo dovada ca a platit amenda?....de asemenea, daca nu sunt victime,decat rani usoare ce nu necesita spitaizare, i se poate intocmi dosar penal?
Cel mai recent răspuns: serena91 , utilizator 00:21, 15 Februarie 2016
Din pacate, de la o vreme, respectarea legilor este obligatorie si in Romania.
Neplata in 24 ore, 1/2 din suma - nici o problema.
O plateste intreaga la termenul stabilit in P-V.
Permisul nu se inapoiaza fara dovada platii amenzii.
Noul Cod Rutier 2015 prevede suspendarea permisului auto in urma neplatii amenzilor de circulatie.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto suspendat pe o perioada nedeterminata Adrian301993 Adrian301993 Mi sa retinut permisu pe data de 14 ianuarie 2018 pe o perioada nedeteminata...(permisu a fost retinut pentru un accident cu un biciclist si nu m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Permis auto retinut in portugalia roavo roavo Buna ! Va cer cu respect sa ma sfatui-ti cum sa procedez, numai legal, sa ies cu bine din situatia in care ma gasesc mai bine de doua luni , mai precis din ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pt numere expirate M.miha M.miha am o ruda apropiata care zilele trecute a avut un accident de circulatie cu avarii destul de mari dar fara raniti sau victime ,in care nu ea a fost vinovata . ... (vezi toată discuția)