avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contracte - servici publicitate online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contracte - servici publicitate online

Buna seara,

Suntem o agentie de publicitate online ce oferim mai multe tipuri de servicii de promovare (standard si personalizate) prin intermediul unor site-uri dar si prin intermediul formularelor de contact prin care negociem cu clientii (ori telefonic .. etc.). Practic unele servicii se comanda direct online din site-uri, altele se comanda in urma discutiilor pe care le avem cu clientii.

Vroiam sa stim daca este obligatoriu sa facem contract pentru orice serviciu pe care il prestam/facturam. Avem clienti atat persoana fizica cat si persoaje juridice. Pe site-urile noastre exista o pagina de termeni si conditii in care sunt stipulate foarte clar detaliile serviciului si cu care clientii trebuie sa fie de acord inainte sa poata comanda/plati serviciul in cauza.

Totodata, multe din servicii sunt pe sume mici (25 ron, 35 ron, 70 ron, 110 ron) iar pe factura este trecut foarte explicit ce reprezinta suma achitata (iar pentru aceste servicii nu facem contracte. Avem totodata si servicii mai scumpe de 1000-2000-4000 ron unde 99% din clienti sunt persoane juridice si cu care intocmim contracte pentru fiecare factura in parte.

Este ok si legal asa cum procedam? Am mai putea integra in site-uri emiterea automata a unui contract standard pentru fiecare comanda pe care clientul sa il poate previzualiza si eventual chiar si semna direct in site (este ok si legal asa ceva?).

Totodata, pentru platile prin transfer bancar noi emitem facturi proforme iar in urma platii - factura fiscala aferenta proformei. Pentru platile facute online cu cardul, emitem direct factura fiscala.

Avand in vedere ca solicitam date de facturare, este obligatoriu sa fim inregistrati prin care sa detinem dreptul de prelucare a datelor cu caracter personal? Nu afisam aceste date, nicarieri, nu le transmitem .. etc., practic le folosim doar pentru facturare.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Laura.P1234 , utilizator 15:08, 16 Ianuarie 2017
Acum am vazut ca am mancat un "i" in titlu la servicii, rog un moderator daca se poate sa corecteze. Astept sfaturile dumneavoastra.

Multumesc!
Vreo parere cineva va rog? Multumesc anticipat!
Ai aflat in final? De cateva zile studiez si eu aceasta tema si observ ca e un adevarat tabuu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa marcat stefanskh stefanskh Se da urmatoarea situatie: Magazin online Clientul comanda, primeste factura proforma pe care o poate achita ori depunand direct banii in contul societatii ... (vezi toată discuția)
Facturi electronice aling aling Buna ziua! Am o problema si sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea ... (vezi toată discuția)
Curs valutar la factura proforma iuliaiulia01 iuliaiulia01 Daca emit o proforma, la cursul din ziua emiterii si clientul imi plateste peste 3 zile, eu cand ii facturez factura fiscala, pastrez cursul de pe proforma sau ... (vezi toată discuția)