avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... obiectiuni la raportul de expertiza
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

obiectiuni la raportul de expertiza

Buna seara
Bunica mea (in varsta de 99 ani) se judeca cu ANRP-ul pentru despagubiri (Legea 9/1998) deoarece prin decizia emisa ii acordau despagubiri numai pt. recolta. S-a administrat proba cu inscrisuri si expertiza contabila. Mama - care de 25 de ani are grija de bunica - are procura dar aceasta nu este valabila si in instanta. Asa ca mama a deschis actiune de punere sub interdictie a bunicii, dosar in care am fost numita curator. Am depus obiectiuni la expertiza contabila ( expertiza este corecta era doar o greseala cu privire la calculul terenului de sub constructie, constructia fiind cu alta destinatie decat cea de locuinta). Deasemenea, am depus o cerere pentru a fi numita curatorul bunicii si in acest dosar deoarece avocata angajata nu se prezenta la proces motiv pentru care a cerut judecata in lipsa. Consider ca nu este in interesul bunicii ca dosarul sa se judece in lipsa asa ca am cerut instantei sa ma numeasca curatorul ei pe durata procesului.
Instanta nu s-a pronuntat cu privire la expertiza contabila efectuata, nu s-a pronuntat nici cu privire la obiectiunile formulate, cu atat mai putin pe cererea mea privind curatela.
Deci, la acel termen, instanta s-a pronuntat si a respins cererea bunicii mele cu privire la despagubiri.
Acum pot formula recurs. Intrebarea este urmatoarea: este corecta atitudinea instantei de fond? Pur si simplu a ignorat obiectiunile la raportul de expertiza - obiectiuni depuse in termenul legal.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 13:13, 5 August 2009
Multumesc mult pentru ajutor.
Sa inteleg ca era necesar ca instanta - pentru a se putea exercita controlul judiciar - trebuia sa motiveze solutia inlaturand raportul de expertiza? Mentionez ca instanta nu s-a pronuntat in nici un mod cu privire la raportul de expertiza. Cand a fost depus raportul de expertiza l-a comunicat, dupa care nu a mai mentionat nimic in legatura cu el.
Raportul era in favoarea mea (eu am facut obiectiuni doar cu privire la terenul de sub constructie), iar ANRP-ul nu a depus obiectiuni cu privire la raport.
Iar cu privire la cererea mea de curatela nu trebuia sa se pronunte in vreun fel? Macar sa o respinga?
Va multumesc din nou si scuzati-mi intrebarile poate un pic prea insistente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni expertiza contabila cass4 cass4 Buna ziua, Ce cai de atac exista cand se resping obiectiunile la expertiza contabila?Am urmatoarea speta:sunt in litigiu cu as.de proprietari,s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Nepronunțare asupra onorariului viculean viculean Am efectuat o expertiza pentru care s-a aprobat onorariul de 1000 lei. Apoi s-a cerut un supliment de expertiză (deși s-a formulat ca obiecțiuni, ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - obiectiuni Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu un expert mi-a facut o expertiza la un autoturism accidentat pe partea dreapta dar de fapt ea a fost lovita pe stanga si judecatorul de caz a acceptat-o (vezi toată discuția)