avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare gard de sarma pe hotar cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare gard de sarma pe hotar cu vecinul

Cum trebuie sa procedeze tatal meu in urmatoarea situatie: A avut ca vecin un var, care a vandut casa. Din cadastru reiese ca tatal meu, urmeaza sa mute gardul cu 1,5 m. catre vecin. Mentionez ca atat tatal meu cat si vecinul au schita terenului, insa vecinul se impotriveste cu mutarea gardului. Tatal a facut n..... cereri la primarie si la politia din comuna, dar fara niciun rezultat. Vecinul a facut o hazna, pe terenul tatalui si din aceasta cauza nu doreste mutarea gardului. Ce alte aprobari ii mai trebuie tatalui sa execute acest gard.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:02, 15 Februarie 2016
Mutarea gardului se poate face numai prin punerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive cu privire la granituirea (marcarea) proprietatilor.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Puteti formula actiune in granituire conform art.555,560,561 NCC.
Ceea ce nu inteleg eu, este ca nu se poate muta acest gard, daca exista documente in favoarea tatalui meu, fara hotarare judecatoreasca ?
Ati inteles bine, daca nu se rezlova amiabil ,pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare proprietate zuzumama zuzumama Vecina mea are un proces de granituire cu un alt vecin pe un teren extravilan.Expertul stabilit de instanta a ignorat documantatia cadastrala a vecinei mele ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie in baza unei sentinte judecatoresti Maria Val Maria Val Buna ziua. As dori sa stiu daca la punerea in posesie in baza unei hotarari judecatoresti la o granituire, executorul judecatoresc poate obliga pe cei care au ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala a primariei Litwos Litwos Buna ziua. Incerc sa fac o carte funciara pe proprietatea mea privata, recent mostenita care are o limita comuna cu un drum national. In urma cu aprox 15 ani, ... (vezi toată discuția)