avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie in baza unei sentinte judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie in baza unei sentinte judecatoresti

Buna ziua. As dori sa stiu daca la punerea in posesie in baza unei hotarari judecatoresti la o granituire, executorul judecatoresc poate obliga pe cei care au intrat in terenul meu, fapt dovedit in instanta, sa-si mute gardul, imprejmuirea si daca da, in ce termen. Mie mi se spune ca trebuie sa-mi mut eu gardul pana la locul unde s-a mutat linia de meta. Mentionez ca suprafata actuala de teren s-a marit prin recastigarea terenului ocupat abuziv de vecini. Multumesc.
Punerea în executare a hotărârii judecătorești se face de către executorul judecătoresc, dacă pârâtul nu își execută benevol obligațiile.
Hotărârea este executorie la data rămânerii definitive, deci oricând din acel moment.
Multumesc mult pentru raspuns. A fost executorul judecatoresc dar nu-mi este clar cine trebuie sa mute si sa faca gardul, eu sau vecinul care mi-a luat din teren. Inca nu s-a mutat nimic.
Ar putea cineva sa ma ajute in legatura cu subiectul deschis mai sus? Nu sunt deloc mai lamurita decat atunci cand am pus intrebarea. Mie mi se spune de catre executorul judecatoresc ca nu poate obliga vecinul care mi-a ocupat terenul sa-si traga gardul in favoarea mea. El doar identifica si masoara terenul impreuna cu expertul judiciar. Daca vreau sa-mi iau terenul inapoi, inteleg ca trebuie sa-mi fac eu gardul pe unde s-au batut tarusii in urma masuratorii. Este normal si corect astfel? Multumesc.
Executorul judecatoresc a procedat corect. Daca prin hotarare paratul nu a fost obligat si la construirea gardului atunci nici executorul judecatoresc nu poate proceda in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva-mutarea gardului dincolo de limita proprietatii macinic macinic Buna ziua, Detin, in urma unei mosteniri, un teren intravilan, in mediul rural, de 3600 de metri. Terenul nu are gard, iar doi vecini si-au mutat gardul pe ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc- nemultumiri Maria Val Maria Val Am platit un executor judecatoresc pentru a ne pune in posesie cu un teren. Au trecut aproape 10 luni si inca nu s- a facut integral punerea in posesie Nici ... (vezi toată discuția)
Pe baza unei hotarari definitive dintr-un proces de granituire ... Niculina I Niculina I Pe baza unei hotarari definitive dintr-un proces de granituire si revendicare cu toate ca s-a trasat puncte de executor vecinul cu care m-am judecat refuza cu ... (vezi toată discuția)