avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Temei legal pentru eliberarea unei delegatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Temei legal pentru eliberarea unei delegatii

In calitate de salariat al unei unitati pe care am actionat-o in instanta pentru neacordarea unor drepturi banesti, la termenul stabilit de instanta unitatea are sau nu obligatia sa-mi elibereze o delegatie pentru a ma putea prezenta in instanta sau trebuie sa imi i-au zile de concediu ? Daca are,care este temeiul legal sa il pot indica pe cerere? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 15 Februarie 2016
Angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens. Faceti dovada cu citatia ca sunteti in imposibilitate de a va prezenta la munca si solicitati sa vi se aprobe o zi de concediu eventual.
Delegatie se elibereaza numai in situatia in care reprezentati societatea si nu daca va reprezentati pe sine inssasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen de judecata functionar public functionar public Sunt plecat din localitatea de domiciliu pt cateva saptamani si m-a sunat un vecin ca am primit citatie pt o judecata in care sunt inculpat(primul termen fiind ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in lipsa avocatului plecat din tara? multumesc duraplex duraplex Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 1 an sunt cercetata penal intr-un dosar, astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemata la politie. De la ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala faneduru74 faneduru74 Instanta a pus in vedere aparatorului sa faca dovada calitatii de reprezentant desi avea o delegatie semnata de administratorul judiciar- intr-un dosar care ... (vezi toată discuția)