avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sfat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sfat

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut in urmatoarea situatie! O prietena de-a mea a achizitionat de la o cunoscuta firma de telefonie mobila, daca nu cea mai puternica de pe piata, o tableta. Oferata i-a fost prezentata astfel: abonamentul initial de 7 euro se va majora pana la 10 euro lunar, iar in schimb va primi o tableta. In realitate abonamentul pentru internet pe tableta este de 10 euro, plus 3 euro rata lunara pt. achizitia tabletei. Costurile acestea se adauga la abonamentul initial de 7 euro. Ea intelesese ca la abonamentul initial se adauga 3 euro, devenind astfel de 10 euro.La prima factura emisa a platit doar abonamentul telefonic. A depus la firma de telefonie o cerere de reziliere a contractului pe motiv ca nu i-a fost explicata bine oferta si asteapta inca solutionarea. Cei de la Protectia Consumatorului i-au spus ca nu are castig de cauza pt. ca a semnat un contract care nu a fost incalcat de firma de telefonie. Altcineva a sfatuit-o sa nu plateasca abonamentul pt.tableta si sa astepte o eventuala actiune in instanta.Eu nu cred ca are vreun castig de cauza pt. ca firma chiar nu a incalcat termenii contractului, iar clientul, atunci cand acizitioneaza un bun trebuie sa puna cat mai multe intrebari, cu riscul de a fi sacaitor, inainte de a semna un contract. Cred ca actiunea in instanta ar fi doar o amanare a executarii contractului, cu costuri suplimentare aferente cheltuielilor de judecata. va rog sa imi spuneti ce ar fi mai indicat sa faca in situatia mentionata! MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: revoltata , utilizator 21:13, 15 Februarie 2016
revoltata a scris:

[Altcineva a sfatuit-o sa nu plateasca abonamentul pt.tableta si sa astepte o eventuala actiune in instanta.

Nu e deloc un sfat bun.
Din pacate, pentru ca a semnat nu mai are ce face. Daca era oferta telefonica si n-ar fi vazut contractul pe hartie da, avea sanse, insa asa e buna de plata. Au dreptate cei de la ANPC.
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firmă de telefonie mobila Popovici teodora Popovici teodora Buna ziua! Am un abonament de telefonie mobilă din 1 iulie 2015, contract semnat pe 2 ani,abonament făcut pe persoană juridică.Tocmai am fost sunat de ... (vezi toată discuția)
Tot cu 161/2010 pps pps Am un contract la vodafone care expira in octombrie. eu unu as vrea sa ma portez pe orange din diverse motive. Am tot citit pe net una, alta dar nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Renuntare la abonamentul telefonic balcoj balcoj Buna ziua daca renunt la abonamentul Orange pot fi chemat in instanta? Mentionez ca am prelungit abonamentul telefonic(verbal) fara a semna nici un ... (vezi toată discuția)