avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare la abonamentul telefonic
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare la abonamentul telefonic

Buna ziua daca renunt la abonamentul Orange pot fi chemat in instanta?
Mentionez ca am prelungit abonamentul telefonic(verbal) fara a semna nici un contract.Motivul pt. care vreau sa renunt este ca am un telefon care a fost trimis de 4 ori la garantie si tot nu merge.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: balcoj , utilizator 12:13, 7 Mai 2015
...in instanta nu o sa va cheme nimeni, tocmai pt ca nu ati semnat, au si ei juristi prin ograda...dar in schimb o sa ajungeti la o firma de recuperare, pt ca dvs daca renuntati inseamna ca reziliati acel contract pe care spuneti ca nu ati pus semnatura pe el...cand ati luat telefonul ati semnat ceva?...ei pot considera ca a fost ceva tacit din partea dvs mai ales daca tel a fost la pret redus sau gratis...cu respect
Nu am semnat nimic fiindca l am cumparat de la Orange online.l au trimis prin curier si atat am semnat doar curierului chitanta.
Iar acea firma de recuperare ce imi va face imi va pune popriri pe salariu.Va rog sa mi spuneti ce ar putea sa mi faca acea firma.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
balcoj, utilizator
Cat a stat telefonul in service ati beneficiat de serviciile lor, ati vorbit de pe numarul pe care il aveti? Daca da, nu aveti motive sa reziliati contractul ci doar sa cereti alt telefon in locul aceluia. Nu va sfatuiesc sa incetati plata facturii fara sa discutati inainte cu cei de la Orange, pareti hotarat sa faceti asta insa consecintele sunt acelea pe care le stiti deja: stres si hartuire plus penalizari care pot ustura rau.
Va poate fi de folos si o reclamatie la ANPC daca nu gasiti intelegere la ei; dati mai multe amanunte ca sa se inteleaga daca aveti sanse sau nu sa scapati de contract: ati mai folosit sau nu reteaua de pe acel numar, cat a trecut din contract, cat a stat telefonul in service etc.
Telefonul a fost de 4 ori in service si de fiecare data a stat o saptamana din pacate mi au zis ca nu poate sa mi l schimbe deoarece tehicienii de la service au ultimul cuvant de spus si ei au zis ca telefonul meu e in perfecta stre de functionare si am sa merg la ANPC.Asta e Romania.Din contract au trecut 5 luni dar e prelungit verbal .Oricum va multumesc pt raspunsuri.
Multa sanatate si multumesc inca o data.
Buna ziua am un telefon care a fost de 4 ori la reparat si nu s a rezolvat si am incercat sa vb cu cei de la samsung romania sa ajung la un acord pe cale amiabila pt a mi schimba telefonul.nu am reusit.
am fost la anpc caras severin pt a face o plangere si nu au vrut sa o preia pe motiv ca samsung are sediul la bucuresti.e adevarat sau nu ca in romania nimic nu merge.
ce as putea face?

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)
Factura la telefon? Felix-Alex Felix-Alex Buna, Am si eu o intrebare cu privire la neplata unei facturi de la compania de telefonie Orange. De fapt e mai mult o restanta cu penalizari care a fost ... (vezi toată discuția)
Abonament orange jianu ana jianu ana in 2oo9 sept m-am prezentat sa-mi teinnoiesc abonamentul de 3 euro la orange.Am reinnoit ab. pe 2 ani si d-ra mia dat un telefon de fidelizare si un ab. de 10 ... (vezi toată discuția)