avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj intre soti

Buna ziua,

Inca nu s-a pronuntat divortul si am cazut de acord cu sotul ca apartamentul bun comun sa imi revina mie si eu sa ii dau o sulta.
Se poate face partajul la notar inainte de hotararea judecatoreasca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:13, 17 Februarie 2016
Regimul comunităţii legale
Art. 358
Partajul în timpul regimului comunităţii
(1) În timpul regimului comunităţii, bunurile comune pot fi împărţite, în tot sau în parte, prin act încheiat în formă autentică notarială, în caz de bună învoială, ori pe cale judecătorească, în caz de neînţelegere.
(2) Prevederile art. 357 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
(3) Bunurile atribuite fiecărui soţ prin partaj devin bunuri proprii, iar bunurile neîmpărţite rămân bunuri comune.

După cum vedeți, se poate.
Multumesc frumos!
Sunteti cei mai tari!
Buna ziua,

Am mers la notar sa facem partajul voluntar pentru apartament si bunurile din el, pana la pronuntarea divortului.
Problema mea este cum facem cu banii el zice ca nu semneaza la notar pana nu vin cu OP de la banca.
E corect asa?
Daca dupa ce ii virez banii nu vrea sa mai semneze actul de partaj?
Soluții va da și notarul, va dați seama că sunt unii care își vând casa și iau banii peste câteva zile.
Suma e mare cat nu puteți sa i-o dați la notar?
O solutie poate fi și un cont escrow, nu ma pricep.
[ link extern ] /

Oricum beneficiază de ipoteca legala, nu ar avea de ce se teme.
Ipoteca

SECŢIUNEA a 2-a
Ipoteca imobiliară
Art. 2386
Creanţele care beneficiază de ipotecă legală
În afara altor cazuri prevăzute de lege, beneficiază de ipotecă legală:
1. vânzătorul, asupra bunului imobil vândut, pentru preţul datorat; această dispoziţie se aplică şi în cazul schimbului cu sultă sau al dării în plată cu sultă în folosul celui care înstrăinează, pentru plata sultei datorate;

5. coproprietarii, pentru plata sultelor sau a preţului datorat de coproprietarul adjudecatar al imobilului ori pentru garantarea creanţei rezultând din evicţiune, asupra imobilelor ce au revenit coproprietarului ţinut de o atare obligaţie;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ipotecii legale...? ovidiu_stan ovidiu_stan Am semnat azi precontractul pentru cumpararea unui apartament, si nu stiu exact ce inseamna: \\"Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar andreea27 andreea27 Se poate face partajul bunurilor comune, dobândite în timpul casatoriei, înainte de a se pronunța divorțul? (vezi toată discuția)
Imobil in indiviziune - executare silita sulta dupa ramanerea definitiva a hotararii claudiak claudiak Buna ziua, sunt detinatoarea unei cote majoritare dintr-un imobil (unde si locuiesc), detinatorul restului de cote vrea sa iasa din indiviziune si sa sa fie ... (vezi toată discuția)