avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil in indiviziune - executare silita sulta dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil in indiviziune - executare silita sulta dupa ramanerea definitiva a hotararii

Buna ziua,

sunt detinatoarea unei cote majoritare dintr-un imobil (unde si locuiesc), detinatorul restului de cote vrea sa iasa din indiviziune si sa sa fie platit acum pentru cotele sale, lucru imposibil in acest moment. Va merge in instanta si la finalizarea procesului probabil va dori sa puna in aplicare decizia instantei prin executor , vreau sa stiu daca pentru a pune in aplicare decizia executorul poate cere vanzarea imobilului
Cel mai recent răspuns: AndreeaMP , utilizator 11:06, 20 Aprilie 2016
Desigur. Si nu cere vanzarea imobilului, vinde el direct ca de aia e executor, il vinde la licitatie.
Conditia ar fi ca suma cuvenita coproprietarului sa depaseasca 10 mii de lei si cred ca trece.
Potrivit prevederilor art. 2386 NCC, beneficiază de ipotecă legală coproprietarii pentru plata sultelor sau a preţului de către coproprietarul adjudecatar la ieşirea din indiviziune sau pentru garantarea de evicţiune a coproprietarilor care ies din indiviziune, între ei;

Asadar pt recuperarea sultei stabilite in instanta coproprietarul va avea un drept de ipoteca legala asupra bunului si isi va putea recupera pretul inclusiv prin vanzarea imobilului.
Daca nu este posibil in acest moment atunci cand e posibil? De ce nu il chemati la negociere?
De ce nu vindeti impreuna?
Sunt variante sa nu pierdeti bani, altfel la finalul procesului veti plati mult mai mult, nu stiu daca este convenabil. faceti calcule si considerati si alte variante.
Mai bine încercaţi să stabiliţi o modalitate de a-l despăgubi ce celălalt coproprietar, aşa este moral şi legal. "Nimeni nu poate fi obligat să rămână în indiviziune". Dacă vă încântă că un proces durează, greşiţi. Procesul înseamnă şi cheltuieli de judecată care vă vor fi imputate (inclusiv onorariul avocatului), deci o amânare nu vă este favorabilă..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ipotecii legale...? ovidiu_stan ovidiu_stan Am semnat azi precontractul pentru cumpararea unui apartament, si nu stiu exact ce inseamna: \\"Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)
Sulta BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Am si eu o intrebare daca stie cineva, pe internet nu am reusit sa ma lamuresc...Sulta este o creanta si astfel dreptul de a cere executarea se ... (vezi toată discuția)