avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul minorului

Am o intrebare,si va rog sa-mi raspundeti.Am o cunostinta,are 17 ani si are un copil de 3 saptamani,tatal copilului are 21 ani.Fata sta la parintii tatal copilului,dar tatal nu are loc de munca.Cine are drepturi asupra copilului?Familia baiatului poate cere custodia?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:46, 4 August 2009
Custodia copilului poate fi ceruta de mama sau de tatal natural,daca acestia sunt in viata si in deplinatatea facultatilor mintale.
Da aveti dreptate conform legii amandoi au drepturi. Numai ca daca mama nu e sustinut... sa tinem cont ca fata e minora si posibil fara locuinta si situatie materiala aici se complica... Judecatorul va tine cont unde e mai bine copilului la mama ori la tata. Se va tine cont de parintele care poate oferi suport emotional, social, psihologic, material, etc.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98151, utilizator
La 17 ani , daca tot are un copil , e ideal sa aiba o individualitate fata de parinti.Sigur ca si acestia o pot sustine in vederea cresterii copilului .Cat de dificil ar fi , daca-si doreste acest copil , incredintarea va opera numai daca ii poate asigura o siguranta materiala, lucru care n-ar fi tocmai imposibil de realizat.
Diaconu George Cosmin a scris:

Da aveti dreptate conform legii amandoi au drepturi. Numai ca daca mama nu e sustinut... sa tinem cont ca fata e minora si posibil fara locuinta si situatie materiala aici se complica... Judecatorul va tine cont unde e mai bine copilului la mama ori la tata. Se va tine cont de parintele care poate oferi suport emotional, social, psihologic, material, etc.

Userul biia24 a mentionat ca mama fetei doreste sa-si ia fiica si nepoata acasa....deci va avea atat o locuinta, cat si un sprijin din partea familiei.
Trebuie doar sa fie introdusa la instanta o cerere de incredintare minora. In aceste conditii , cred ca copilul ii va fi incredintat mamei spre crestere si educare, iar tatal, chiar daca nu realizeaza venituri profesionale va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere calculata la nivelul salariului minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)
Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Custodie minor orfan de un parinte, in grija bunicii mada_dima mada_dima Buna, Fiica prietenei mele, ANA, are 13 ani si este de un an in ingrijirea bunicii sale din partea mamei. Mama sa a decedat acum un an. Tatal fetei este in ... (vezi toată discuția)