avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune la judecatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune la judecatorie

Sunt implicat intr-o succesiune la notar, succesiune blocata in prezent de lipsa acordului celorlalte parti (2 veri domiciliati in strainatate, care au accceptat calitatea de mostenitori dar refuza finalizarea succesiunii, nefiind de acord cu cotele care le revin conform actelor, dar in acelasi timp nedorind sa faca nici o actiune in sensul modificarii acestor cote in instanta, datorita valorilor foarte mici care li se cuvin si care fac actiunea in instanta fara rost pentru ei- ar cheltui mai mult decat ar mosteni)
Confrom declaratiei notarului, aceasta succesiune poate ramane blocata pe durata nedeterminta.

In acelasi timp, in calitate de mostenitor cu cota cea mai mare datorita actelor existente, am interesul sa ies din acest blocaj si sa finalizez mostenirea cat mai repede.

Intrebare: ce se intampla daca decid sa initiez succesiunea in instanta? Ce face un judecator, care in urma citarii tuturor partilor implicate, NU primeste nici un raspuns de la verii cu pricina? Asteapta si el la nesfarsit (ca notarul) acordul lor, sau luand act de citarea partilor, ia o hotarate bazata pe actele existente FARA sa astepte la nesfarsit acordul tuturor partilor?

Multumesc

Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 20:22, 15 Februarie 2016
Nu conteaza daca partile se vor prezenta sau nu la instanta important este ca procedura de citare sa fie realizata.Instanta este singura solutie in situatia dvs singurul dezavantaj fiind durata si costuri posibil mai mari ca la notar.Angajati-va un av acest gen de actiuni necesita probatoriu.realizarea unor expertize etc nu pot fi redactate cu sfaturi si modele de actiuni copiate de pe net asa cum incearca o parte din justitiabili.Succes,
Multumesc mult.
In curand se implinesc 2 ani de la dechiderea succesiunii, si conform spuselor notarului, pe langa taxa notariala datorata se va adauga si o taxa de 2% din masa succesorala.
Deci in acest caz, costul la notar devine aproximativ egal cu costul la judecatorie, deci inteleg ca asta este singura sansa ca sa finalizez succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocaj mirceani mirceani Sunt parte (reclamant) intr-un proces de partaj referitor la o mostenire de la bunici cu succesiune finalizata la notar, prin care eu detin 7/8 si doi veri ... (vezi toată discuția)
Citare ziar ? mirceani mirceani Sunt parte (reclamant) intr-un proces de partaj referitor la o mostenire de la bunici cu succesiune finalizata la notar, prin care eu detin 7/8 si doi veri ... (vezi toată discuția)
Mostenire mirceani mirceani Mama si sora (fara copii) ei au obtinut in justitie acum 20 de ani (1998) prin sentinta definitiva imobilul proprietatea bunicilor mei, confiscat de comunisti ... (vezi toată discuția)