avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... blocaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

blocaj

Sunt parte (reclamant) intr-un proces de partaj referitor la o mostenire de la bunici cu succesiune finalizata la notar, prin care eu detin 7/8 si doi veri detin fiecare cate 1/16.
Datorita unei situatii foarte tensionate si conflictuale, un var domiciliat in strainatate refuza sa semneze citatia de la judecatorie (a pimit 3 citatii pana acum)
Al doilea var intre timp a decedat, si citatia pe numele lui (tot domiciliat in strainatate) s-a intors semnata de sotia lui.
Deci in acest moment partajul este BLOCAT datorita neindeplinirii procedurii de citare.
Cum pot iesi din acest blocaj si merge mai departe cu judecarea partajului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 22:07, 27 Iulie 2018
Buna seara,
Este dezbatere de succesiune sau iesire din indiviziune?
Va trebui sa transmiteti acea citatie persoanei care se afla in strainatate PE ADRESA EI si celui decedat va trebui sa-i aflati mostenitorii si sa-i introduceti in dosar.
Adresati-va unui avocat.
Buna seara, am deja un avocat care a pornit proces, este vorba de iesire din indiviziune.
Problema este BLOCAJUL datorat refuzului varului in viata care NU semneaza citatiile (avem confirmarea ca a primit trei citatii pana acum). Iar mostenitorii celui decedat (copii) confirma in scris (email) ca NU ii intereseaza mostenirea din Romania (1/16 din proprietate) si refuza sa faca succesiunea lor dupa tatal decedat.
Deci pentru mine, BLOCAJ total, instanta amana mereu pt neindeplinirea procedurii de citare, care in conditiile existente NU se va face niciodata.
Deci, cum ies din blocaj, ca sa porneasca judecata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare ziar ? mirceani mirceani Sunt parte (reclamant) intr-un proces de partaj referitor la o mostenire de la bunici cu succesiune finalizata la notar, prin care eu detin 7/8 si doi veri ... (vezi toată discuția)
Citare persoana decedata mirceani mirceani Am mostenit legal cu certificat de mostentor cota majoritara dintr-o casa, impreuna cu doi veri care au fiecare 1/16 din acea mostenire. Datorita unei situatii ... (vezi toată discuția)
Partaj mirceani mirceani In urma unei succesiuni am mostenit 7/8 dintr-o proprietate (casa plus teren) , restul de 1/8 fiind mostenit de catre 2 veri, fiecare avand 1/16. Proprietatea ... (vezi toată discuția)