avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citare persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citare persoana decedata

Am mostenit legal cu certificat de mostentor cota majoritara dintr-o casa, impreuna cu doi veri care au fiecare 1/16 din acea mostenire. Datorita unei situatii conflictuale intre noi, ma vad nevoit sa deschid proces de partaj si iesire din indiviziune. Din pacate unul din cei doi veri (cetatean american) a decedat anul asta, iar familia lui NU are de gand sa se implice in a face succesiune pentru acel drept de 1/16 din mostenire.
Intrebare:
La deschiderea actiunii de partaj, poate fi citat la ultimul domiciliu cunoscut varul decedat, lasand familia lui sa raspunda daca doresc, sau trebuie citati direct sotia si copiii lui (adulti)
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 14:26, 14 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa salvati timp si sa faceti procedura corecta, sotia si copiii.
Depuneti certificat de deces si faceti o cerere prin care solicitati introducerea in cauza a mostenitorilor.
NU am acest certificat, este emis in SUA, iar mostenitorii nu comunica cu mine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocaj mirceani mirceani Sunt parte (reclamant) intr-un proces de partaj referitor la o mostenire de la bunici cu succesiune finalizata la notar, prin care eu detin 7/8 si doi veri ... (vezi toată discuția)
Citare ziar ? mirceani mirceani Sunt parte (reclamant) intr-un proces de partaj referitor la o mostenire de la bunici cu succesiune finalizata la notar, prin care eu detin 7/8 si doi veri ... (vezi toată discuția)
Partaj mirceani mirceani In urma unei succesiuni am mostenit 7/8 dintr-o proprietate (casa plus teren) , restul de 1/8 fiind mostenit de catre 2 veri, fiecare avand 1/16. Proprietatea ... (vezi toată discuția)