avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii dupa deschidere PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii dupa deschidere PFA?

Buna ziua,

Tocmai mi-am deschis PFA pe cod CAEN 6202.

As vrea sa platesc impozitul la norma de venit, dar nu stiu care sunt pasii. Trebuie depusa vreo declaratie? Daca da, unde? La sediul anaf pentru persoane juridice, sau persoane fizice?

Daca nu depun nici o declaratie, impozitarea intra ca norma de venit automat?
Cel mai recent răspuns: albalbalb , utilizator 13:58, 19 Februarie 2016
Buna ziua,

Probabil la sediul ANAF pentru persoane fizice, dar cel mai bine ar fi să mergeti acolo, la ghişeu, la sediul lor si să intrebati. (Dv sunteti persoană fizică inregistrată ca PFA. Nu sunteti pers. juridică.) LA mine in oras, La Administratia locală a Fin . Publice, suntem grupati pe cartiere, pe zone -la un ghişeu cartierul meu si altele, la alt ghiseu alte cartiere ale orasului.

Da, sunt cateva declaratii de completat. Eu am optat pentru sistem real, nu pentru norme de venit, dar dacă vi se pare mai potrivită aceasta din urmă in cazul dumneavoastră. Trebuie completată o declaratie privind venitul estimat pentru anul acesta, 2016. Veti avea acolo mai mutle rubrici, inclusiv legate de norme de venit sau sistem real etc. Ar trebui s-o rugati pe doamna de la ghişeu să vă indrume.

Spor.

Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
albalbalb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pfa cu multiple caen si norma de venit monovertex monovertex Buna seara, Am infiintat recent un PFA pentru care am completat CAEN 6202 drept cod principal si 6201 si 6209 ca secundare (6209 nu era neaparat necesar, ... (vezi toată discuția)
Schimbare regim impozitare pfa grandanat grandanat Am un PFA pe norma de venit si as vrea sa trec la impozitare in regim real. Cum se poate face acest lucru si cat timp dureaza demersurile. 1. Pot sa fac ... (vezi toată discuția)