avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Semnare/reprezentare srl actiune instanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Semnare/reprezentare srl actiune instanta

Buna ziua. In vederea contestarii unui pv de contraventie primit de un srl, in calitate de imputernicit am semnat plangerea. Am depus plangerea si imputernicirea semnata de administrator.
Acum am primit de la instanta o comunicare ca "sa depunem dovada calitatii de reprezentant a semnatarului cererii cf art 151 cpc prin anexarea de relatii emise de ONRC actualizate la zi"

Eu, ca manager si imputernicit de catre administrator nu apar la ONRC - nu am dreptul sa semnez aceasta cerere ? Ce sa fac in aceasta situatie ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:15, 16 Februarie 2016
Khostin a scris:

[...], in calitate de imputernicit am semnat plangerea. Am depus plangerea si imputernicirea semnata de administrator.

Ce fel de imputernicit? Conventional? Nu-i bun pentru persoane juridice. PJ sunt reprezentate doar de avocat sau consilier juridic, sau de reprezentantul legal (adica da, cei inscrisi la ONRC)

Khostin a scris:
Eu, ca manager si imputernicit de catre administrator nu apar la ONRC - nu am dreptul sa semnez aceasta cerere ?

Manager angajat si imputernicit conventional nu se incadreaza la ce am scris mai sus.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
trandafir2, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns. Ce as putea face acum ? Avem termen pana pe 19.
Sa depunem o alta plangere semnata de administrator ? Sa angajam un avocat ? Ce se mai poate face ?

Eu sunt manager al societatii iar la dosar am depus si o imputernicire semnata de administrator.

N am inteles ce ati vrut sa spuneti cu

"Manager angajat si imputernicit conventional nu se incadreaza la ce am scris mai sus"

Multumesc inca o data pentru amabilitate
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
Khostin, utilizator
Fie se prezinta reprezentantul legal si ratifica cererea depusa si continua procesul, fie apelati la un avocat.
100% vom angaja un avocat numai ca timpul fiind scurt va rog sa mi spuneti ce presupune aceasta ratificare ? Sa depunem ceva la dosar ? E un model de ratificare sau ...

Multumesc
Reprezentantul legal (administratorul sau cine s-a declarat la onrc) sa depuna o nota la dosar prin care sa arate ca isi insuseste actiunea introdusa de dvs. si ca poate reprezenta interesele societatii si totodata sa prezinte extrasul de la onrc (trebuie scos de la onrc) in care este mentionata imputernicirea lui de reprezentant legal. Va recomand sa gasiti cat mai repede un avocat care va merge cu imputernicirea lui, caci altfel, incercand sa o dregeti dvs., riscati sa faceti alte erori si sa treaca termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare consilier juridic buna ziua, am trimis prin posta ... cas23 cas23 Reprezentare consilier juridic Buna ziua, Am trimis prin posta intampinare la o cerere de apel, semnata de directorul societatii. Prin citatie, instanta de ... (vezi toată discuția)
Dovada calitate reprezentant legal asociatii si fundatii situatia ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu dovada calitate reprezentant legal asociatii si fundatii situatia data, litigiu in instanta: uniune asociatii de proprietari( reclamanta) in ... (vezi toată discuția)
Dovada calitate reprezentant Alionak Alionak Pentru a face dovada caliattii de reprezentant al unui SRL este suficient sa depun actul constututiv al societatii? Trebuie sa depun si un certificat ... (vezi toată discuția)