avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dovada calitate reprezentant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dovada calitate reprezentant

Pentru a face dovada caliattii de reprezentant al unui SRL este suficient sa depun actul constututiv al societatii? Trebuie sa depun si un certificat constatator emis de Registrul Comertului? Daca da, pot sa depun unul de anul trecut sau trebuie unul nou?
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:20, 28 Mai 2021
Depinde unde vi se cere, insa cu siguranta trebuie unul recent. Extras Reg Comertului, se poate solicita si on line
Multumesc pebtru raspuns. Pentru judecatorie trebuie. Este suficient sa depun doar actul constitutiv si o delegatie prin care societatea deleaga administratorul sa o reprezinte in instanta?
Depuneti ce v am scris nu actul constitutiv. Daca se prezinta administratorul nu e necesara delegatie.

In conformitate cu dispozițiile art. 151 Cod proc.civ., la cererile adresate instanțelor judecătorești formulate prin avocat sau consilier juridic trebuie anexată împuternicirea, conform legii, iar pentru cele semnate de reprezentantii persoanelor juridice de drept privat, trebuie depus extras din registrul public în care este mentionată împuternicirea lor.
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa ma ajutati cu o informatie. sunt consilier juridic ... Alionak Alionak As dori sa ma ajutati cu o informatie. Sunt consilier juridic in cadrul unei societati si vreau sa fac o contestatie. Ce trebuie sa anexez pentru a face dovada ... (vezi toată discuția)
Problema legata de depunerea actelor societatii la rc live_maz live_maz conform art.18 (2) din ordinul arivind aprobarea Normelor met privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare ... (vezi toată discuția)
Model de delegatie caprice caprice Buna ziua, ma ajutati va rog cu un model de delegatie? Multumesc! (vezi toată discuția)