avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita

Ce pot sa fac daca tatal fetitei mele care are 5 ani ,o tunde f scurt ,ca pe un baietel,contra,r vointei mele si a fetitei.I-am dat mesaj si i-am spus ca nu vreau sa o tunde si a facut un obicei din asta.Pot sa il opresc/sanctionez pt ca imi dau seama ca face asta doar ca sa ma sicaneze pe mine.
Nu aveti cum sa il opriti decat daca va judecati si obtineti o hotarare judecatoreasca care sa ii interzica acest lucru.
In mod normal ar trebui acordul dvs. pentru ca el sa procedeze asa.

Dar...nici in instanta nu cred ca veti rezolva aceasta problema...
Mediati.
Incercati, in prezenta cuiva care sa va tempereze pe amandoi, sa discutati problema mai departe de "vointa mea" si "vointa lui". Poate reusiti sa intelegeti dvs de ce dl vrea sa o tunda si dl sa inteleaga de ce dvs nu vreti sa o tundeti.
Personal (si fara nici o legatura cu legea) cred ca in aceasta problema nu conteaza nici ce vreti dvs, nici ce vrea tatal, ci ce vrea copila.
Vai doamna mirebire, adica copilul de 5 ani are optiuni si acestea trebuie ascultate? Dar desigur, nu si cand e vorba despre programul de vizita, nu-i asa?! Atunci copilul nu mai are drept de alegere, atunci TREBUIE! Ce draguta e dubla masura.
Doamna notificati-l pe domn (va costa o notificare prin agent procedural, de la biroul cel mai apropiat exec jud in jur de 50 lei) ca fetita are dreptul la propria imagine si ca copilul sufera daca e tuns. De asemenea exprimati-va inca odata dezacordul cu privire la tuns. Inregistrati reactiile fetitei la tuns si procedati in consecinta. Ascultati copilul, poate nu va mai vrea sa mearga la tatal sau daca o tunde.
@proastasatului: ce bine ar fi daca am trece de superficial.
Daca un copil vrea sa poarte parul lung sau scurt lucrurile sunt simple, e o chestiune de optiune personala. La fel daca nu vrea sa manance brocoli sau ardei gras.
Pe de alta parte daca un copil de 5 ani vrea sa isi vopseasca parul verde, se impune macar o discutie pentru a lamuri motivele si a vedea daca nu cumva copilul are ceva probleme pe care nu reuseste sa le rezolve.
Iar cand un copil isi refuza parintele lucrurile nu se rezolva cu o simpla discutie ci sunt complicate rau. Asa ca nu, nu are optiunea de a nega pur si simplu jumatate din el.
Asa cum nu l-ati lasa sa-si roada unghiile pana la sange, sa fumeze, sa se drogheze - doar pentru ca asta e optiunea lui.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
mirebire, utilizator
Dilema este: de unde până unde un copil are dreptul la propriile opţiuni?Dacă are dreptul să-şi aleagă freza, rochiţa sau cămaşa, dacă are dreptul de a se juca cu Dorel şi a-l refuza pe Gigel, dacă vrea la "Albă ca Zăpada" şi nu vrea la "Batman", tot aşa are dreptul ca vineri de la ora 15 să joace fotbal cu Ionel, nu să plece cu tata acasă la el, să schimbe scutecele frăţiorului.
Şi mai este o mare problemă: există sau nu există acea relaţie de ataşament care trebuie "păzită cu zel, cu săbii de oţel, şi de ea şi de el, la fel"? Că dacă dragoste nu e, nimic nu e...

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Octavian S. Octavian S. Vreau sa stiu ce e de facut in cazul in care fosta sotie tunde mereu fetita in varsta de 3 ani foarte scurt(baieteste) eu ca tata ce pot face nefiind de acord? ... (vezi toată discuția)
Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Buna.ieri m-am adresat unui medic veterinar ... aurel211252aurel aurel211252aurel Buna.Ieri m-am adresat unui medic veterinar si l-am intrebat daca se mai ocupa cu spalarea si tunderea cainilor cu talie mijlocie.Cel in cauza,putin arogant ... (vezi toată discuția)