avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Vreau sa stiu ce e de facut in cazul in care fosta sotie tunde mereu fetita in varsta de 3 ani foarte scurt(baieteste) eu ca tata ce pot face nefiind de acord? Tin sa subliniez divortul s.a terminat am obtinut custodie comuna dar eu nu am mai nici un drept din ce spune ea ( la gradinita unde vrea ea , la medici unde vrea ea si lista poate continua). Poate pare o pb destul de minora faza cu tunsul dar daca as posta o poza ati vedea exact ca nu sunt nebun. Va multumesc. Sper sa primesc un raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
Octavian S., utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:28, 4 Decembrie 2017
E neplăcută situatia.
Doar prin proces ati putea tranșa problema dar ar fi un proces cam aiurea desi exista neînțelegeri între părinți.
Fiind fata ar trebui să aibă părul lung dar instanta cine stie ce ar decide...probabil ca nu conteaza...cat are minora părul si daca asa vrea mama...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule, chiar dacă vă deranjeză aspectul, nu aveţi ce face decât să rugaţi mama fetiţei să nu o mai tundă.Probabil are şi ea motivele ei pentru care o tunde.
În privinţa grădiniţei şi a medicului, dacă ea se ocupă de copil, este normal să aleagă ea acolo unde îi este ei la îndemână , sau vă angajaţi dvs. să o duceţi/aduceţi la/de la grădiniţă?
Am rugat mama sa nu o mai tunda domnule...de aceea sunt disperat ca o tunde des....si da as putea sa o duc si sa o aduc de la gradinita.Cand am decis sa avem un copil banuiam ce sacrificii vor urma! Daca nu sunteti intr-o situatie similara va rog frumos si respectuos sa lasati un om competent sa imi raspunda! Va multumesc
Si custodia comuna in ce consta domnule avocat? Eu am impresia ca noi barbati nu avem absolut nici un drept asupra copiilor nostri. Va rog sa ma lamuriti putin cu acest subiect de custodie. Femeia incearca o indepartare a copilului de mine si de familia mea!!! Va multumesc pentru timpul acordat.CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

E neplăcută situatia.
Doar prin proces ati putea tranșa problema dar ar fi un proces cam aiurea desi exista neînțelegeri între părinți.
Fiind fata ar trebui să aibă părul lung dar instanta cine stie ce ar decide...probabil ca nu conteaza...cat are minora părul si daca asa vrea mama...

Octavian S., utilizator
Stimate domn exista mai multe tipuri de cereri ce pot fi formulate in fata instantei. Legea spune ca atunci cand parintii nu se inteleg, decide instant. Totusi, at trebui sa ne intrebam cam pentru ce tip de neintelegeri putem "chema" judecatorul sa rezolve?
Custodia comuna, in fapt autoritatea parinteasca comuna, e reglementata prin l 272/2004, respectiv, art 36: "In sitiuatia in care ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, dar nu locuiesc impreuna, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului invataturii sau pregatirii profesionale, tratamente medicale complexe sau interventii chirurgicale, resedinta copilului sau administrarea bunurilor, se iau numai cu acordul ambilor parinti. "
Prin urmare, acestea sunt cazurile in care mama are nevoie de acordul dvs. In mod evident nu intra cazuri precum: gradinita, medicul de familie sau tunsul.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului andreea ionita andreea ionita BUna ziua! Sunt tatal unei fetite de aproape 3 ani, care locuieste cu mine de cand mama ei a parasit-o, acum 9 luni. Cand am decis sa ne despartim, am hotarat ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)