Din pacate fapta fiului dvs. este foarte grava, mai ales ca a fost prins in flagrant avand asupra sa o cantitate mare de droguri. Din ceea ce relatati, fiind mai multe persoane implicate in savarsirea acestei fapte, pe langa infractiune de detinere de droguri, fiul dvs. poate fi acuzat si de aderare la un grup infractional. Sansele de a obtine o pedeapsa a carei modalitate de executare sa fie neprivativa de libertate sunt minime, insa cu o aparare eficienta poate obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege.
Stimată doamnă Elena,
O să vă scriu aici ce observă un consultant obiectiv, fără însă a vă judeca în vreun fel! Din ce ne-aţi relatat, având în vedere că nu se dau prea multe detalii de ordin juridic şi înţelegând că deja aţi fost la consultaţii la diverşi avocaţi…îmi permit să mă întreb retoric, de ce băiatul dv cere ajutor prin intermediul prietenei sale, (nu prin intermediul mamei care era de faţă)?! Mie mi se pare că dv. doar aţi asistat acolo, şi că relaţia dv cu fiul dv este una destul de distantă, aşa se vede prin ochii mei, de cititor a ceea ce ne-aţi relatat mai sus. “Singurul fiu”, n-ar presupune oare că toată atenţia şi educaţia s-au îndreptat spre el?! Or, să scape de sub control la o vârstă la care în mod normal ar trebui să fie în plin proces de maturizare…?!
Şi mă întreb…sumele găsite erau oare întradevăr de la “pariuri sportive”?!
Cu riscul de-a mă repeta, vă spun că nu vă judec ca şi părinte, doar că ceea ce facem, este o sumă de alegeri pe care le facem singuri şi toate sunt de natură a ne conduce spre un anumit obiectiv…poate lecţia primită acolo este spre maturizarea fiului dv., pe considerentul “tot răul spre bine” (poate dacă nu era prins acum, ajungea mai adânc înfipt în lumea drogurilor şi poate sfârşea mult mai urât decât i s-a întâmplat deja)…poate în timpul petrecut acolo, citeşte nişte cărţi şi va ieşi un om matur dornic de viaţă şi însetat de a-şi crea un viitor, unul pe calea cea dreaptă şi legală. Sunt convinsă că veţi încerca să-l îndrumaţi spre o cale dreaptă fără a-l răsfăţa…
Juridic vorbind, strict din detaliile dv. vă voi spune că sunt de aceeaşi părere cu cea a avocaţilor consultaţi de dv. Dar totul va depinde de probe, şi de starea de fapt reală.
Vă doresc toate cele bune!
Buna seara, dna avocat Adela Bratulescu. Va multumesc din suflet pentru timpul acordat si pentru mesajul dv.
Adevarul nu are cum sa ma supere ... stimata dna nicko_sylvia! Din pacate relatia noastra intr-adevar s-a racit pentru ca, probabil nu am stiut sa fac fata la stilul rebel al fiului meu. Nu am reusit sa fiu de acord si aici precizez ca, intr-adevar fiul meu juca mereu la pariuri sportive ... de fapt s-a si inceput demonstrarea acestor lucruri (toate sumele sunt trecute prin banca si sunt primite de la case de pariuri). Si aveti dreptate ca, eu doar am participat la acel schimb de vorbe aruncate printre politisti si cred ca e de inteles ca, ea face parte din lumea sa ... nicidecum din a mea! Eu m-am straduit si probabil nu m-am straduit destul sa il educ asa cum trebuie, dar .... rezultatul e acesta! de azi. din pacate. Eu nu caut justificari nici pentru mine si nici pentru fiul meu ci doar vreau sa ma asigur ca am toate informatiile corecte pentru ajutorul sau. Si sunt de acord cu tot ce ati scris desi, pentru o mama e tare dureros! Am cerut ajutorul oamenilor in sfaturi nu pentru faptul ca vreau sa il rasfat! ci pentru ca vreau sa ii ofer sansa de a incepe o alta viata diferita de aceea de care si-a ales-o pentru moment. Va multumesc din suflet pentru mesajul dv. Cu respect.
Este mare cantitatea și probabilitatea este foarte mare sa ajungă la închisoare cu executare.
Avocatul însă va pleda pentru a-i fi aplicata o pedeapsa cu suspendare și dacă pledează bine poate ca ar avea noroc.
Cantitatea nu este foarte mare dar e clar ca este vorba de trafic și contează foarte mult cum se va apară și cum va fi aparat de avocat.
În prezent este mult mai greu cu legea decât în trecut...
Nu cred ca va ieși din arestul preventiv dar poate spera la o pedeapsa cu suspendare.