avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Buna ziua,
Tocmai ce am angajat un om in postul de vulcanizator, i s-a facut protectia muncii, dupa care nu a mai venit la munca, spunand ca este greu (ceea ce are de facut) .Este in perioada de proba. Daca nu se mai prezinta la munca, nu vine nici sa-si dea demisia, eu ce fac? Cum ii desfac contractul de munca ? cu ce art, litera, fiind in perioada de prodba. Si inca ceva, perioada de proba se pune din prima zi de munca, adica atunci cand i se face protectia muncii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 16 Februarie 2016
Fiind in perioada de proba se poate inceta CIM printr-o simpla notificare, comform art 31 (3) din Codul muncii. Perioada de proba incepe cu prima zi de munca.
Data inceperii perioadei de proba = data inceperii activitatii conform c.i.m.

Nu este nevoie de demisie, iar angajatorul nu poate impune unui salariat sa faca asa ceva.

art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....
Multumesc,
Tocmai ce a venit domnul pe la noi (la contabilitate) si eu l-am pus sa faca o cerere prin care sa solicite incetare cim cu acordul partilor (nu stiam ce sa-i cer) acum mai tin cont de acea cerere, sau o ignor si fac incetare cu data de azi (prima zi de munca - protectia muncii).Acea notificare este de fapt decizia de incetare?
Puteti inceta c.i.m. cu acordul partilor ... nu-i nicio problema daca s-a procedat asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat nou nu s-a prezentat la serviciu in prima zi de lucru violeta54 violeta54 Buna ziua O persoana a semnat contractul de munca, am trimis REVISALUL, dar el ne-a anuntat ca nu se mai prezinta Cum fac incetarea contractului? Cu ce ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa perioada de proba loredanaelena loredanaelena buna ziua am un salaiat care a fost inregistrat in revisal cu o zi inaintea inceperii serviciului dar acesta nu s-a mai prezentat la serviciu.cum pot sa-i ... (vezi toată discuția)