avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire perioada suspendare permis auto. Viciu de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire perioada suspendare permis auto. Viciu de procedura?

Buna ziua!
Incerc sa fiu cat mai scurt:
05.07.2014 - mi s-a reinut permisul de conducere pentru depasirea vitezei legale in localitate cu peste 50km/h (la 100 m de indicatorul de iesire din localitate, dar asta e altceva)
11.07.2014 - contest PV
17.10.2014 - sentinta judecatoriei, ramane suspendarea de 3 luni
Nu am facut apel, la 09.12.2014 sentinta a ramas definitiva.
M-am prezentat sa predau permisul (in judetul de resedinta, nu in cel care am facut infractiunea) dar mi-au spus ca la ei permisul nu apare suspendat, deci nu pot sa mi-l retina.
08.12.2015 (dupa un an) - primesc acasa instintare ca trebuie sa predau permisul si ca perioada de suspendare se mareste cu o luna din cauza ca nu l-am predat dupa ce am primit sentinta, asa cum prevede legea. L-am predat la doua zile dupa ce am primit instiintarea.

Avand in vedere faptul ca eu am incercat sa predau permisul in 15 zile de la pronuntare asa cum prevede legea dar a fost refuzat, iar comunicarea tarzie intre cele doua IPJ-uri nu este vina mea dar ma afecteaza foarte mult mai ales pentru ca as fi avut dreptul la o examinare pentru reducerea pedepsei de la trei luni la o luna (cu prelungire, nu mai am dreptul) - as putea invoca un viciu de procedura sau sa fac orice altceva pentru a-mi recupera permisul?
Cel mai recent răspuns: Andreionut , utilizator 18:53, 15 Octombrie 2018
Cum ati procedat? In aceasta situatie sunt si eu. Nu trebuia sa fie suspendat carnetul din ziua 16 de la pronuntare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere fara document vasilemb vasilemb Buna ziua, In data de 29.04 2009 am contestat in instanta (Judecatoria Sector 5) un PV de sanctionare emis de Politia Rutiera pentru depasirea coloanei de ... (vezi toată discuția)
Cum predau permisul? octaradu1 octaradu1 Daca am pierdut procesul cu politia ..cum predau permisul azi se fac 14 zile ... ma duc si il predau pur si simplu ? mentionez ca au trecu 14 zile de cand sa ... (vezi toată discuția)
Eu in uk, permisul romanesc suspendat in tara kartush1977 kartush1977 Salutare colegi...ma adresez celor care ma pot ajuta in urmatoarea problema...acum 3 ani am fost implicat intr-un accident fara vina mea dar din cauza politiei ... (vezi toată discuția)