1. Se face Recurs la respingerea unei contestatii la executare, care nu s-a judecat incă
2. intre timp Se emite de executor o nouă somatie
3. Se face altă contestatie la executare pt această din urmă somatie, pe care inst o respinge invocind exceptia autorităţii de lucru judecat(hotărirea care am atacat-o cu recurs) spunind că motivele invocate acum trebuiau formulate intr-un recurs la prima contestatie- retinind că nu am declarat recurs- (eronat de altfel, noi introducind de fapt recurs)
Intrebări:
Este autoritate de lucru judecat dacă recursul la prima hot nu s-a judecat incă?
Cum motivez in fapt si drept un recurs la hot de respingere a acestei din urmă contestatii, unde s-a invocat autoritatea de lucru judecat!!
1.Desi definitiva si executorie, hotararea data de prima instanta nu are autoritate de lucru judecat, atata timp cat nu este si irevocabila
2.A) In fapt, atata timp cat o instanta de recurs poate (teoretic) casa hot. primei instante, aceasta nu poate avea autoritate de lucru judecat. B) O sa revin mai tarziu cu motivarea in drept
multumesc si astept si raspunsul la cealaltă intrebare
la acest recurs pe care-l redactez mă refer numai la casarea cu trimitere la instanta de fond deoarece nu este autoritate de lucru judecat, sau in cuprinsul cererii reiau si polologhia din cererea de la fond?
Recursul se introduce motivat , sanctiunea fiind anularea .
In recurs respecta dispoziitile art.304 respectiv art.312 Cod proc. civ. In recurs trebuie sa tii cont de ce a retinut si ce nu a retinut instanta de fond , etc. , in concluzie - foloseste-te de motivare .
dar care ar fi art de care măp pot lega in motivarea in drept?
Vă multumesc tuturor pt ajutor!!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Autoritate de lucru judecat?
Prin sentinta nr....... am fost obligati la plata preavizului către un fost salariat disponibilizat.
ne-am conformat dispozitivului sentintei in totalitate! ... (vezi toată discuția)