avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit de nevoi personale fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit de nevoi personale fara garantii

Buna ziua. Am avut un credit de nevoi personale in valoare de 25000 lei in noiembrie 2011 si am ramas restant in decembrie 2012 cand am fost concediat.Pe langa acest credit in lei mai sunt si coplatitor la creditul mamei mele in franci elvetieni in valoare de 9000 franci care la randul lui a fost executat silit acum 2 ani si mamaei mele i s-a pus poprire pe salariu iar mie mi-au fost blocat conturile deoarece nu am nici un venit si nu mi s-a putut pune poprire pe salariu. Eu as vrea sa stiu la ce sa ma astept in privinta executarii silite la creditul meu in conditiile in care locuiesc cu mama intr-un imobil mostenire (cu succesiune partiala), nu am nici un venit (si nici nu am avut de la concedierea din 2012)? Singurele bunuri care pot fi executate sunt ceva electrocasnice din casa care sunt ale mamei. Ar putea sa ramana fara ele? La ce as putea sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: valy85_2015 , utilizator 13:49, 16 Februarie 2016
Ptr.datoria dvs personala puteti fi executat numai in bunurile mobile/imobile propriisi /sau veniturile personale.Nu pot fi executate bunurile mamei ptr.datoria dvs.Aveti grija cu partea din imobilul mostenire daca aveti si dvs.o parte,poate fi executata silit acea parte care va revine potrivit certificatului de mostenitor.
Va multumesc de raspuns.Nu, eu nu am parte din mostenire e vorba de un sfert mama si restul bunica care la randul ei a decedat dar nu s-a facut si succesiunea dupa ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea darii in plata Cristina Chelaru Cristina Chelaru Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca ma incadrez in prevederile acestei legi: am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci ... (vezi toată discuția)
Proprirea roxicutza86 roxicutza86 mama mea a facut un credit in 2008 girand cu apartamentul in franci elvetieni.im momentul de fata plateste rata 800 dintr-un salariu de 1100.acum 3 luni tatal ... (vezi toată discuția)
Executarea silita - pe viata ? Andra24 Andra24 Buna ziua , Impreuna cu sotul am luat un credit ipotecar in 2007 in franci elvetieni pe care nu il mai putem achita , rata a urcat la 3500 ron lunar si ... (vezi toată discuția)