avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor urgent: imputare obiecte de inventar!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor urgent: imputare obiecte de inventar!!

Buna ziua!

Am o problema: in urma unei inventarieri la obiecte si echipamente de protectie, am constatat ca unui angajat ii lipseste un obiect, in valoare de 17 lei. A fost de acord sa-l plateasca...spuneti-mi care este modalitatea legala de a=i retine din salariu? sau cum sa procedez in acest caz?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:07, 5 August 2009
Foarte simplu: se face decizie de impunere in 2 exemplare , il puneti pe angajat sa va semneze de primire pe unul , celalalt i-l dati lui si la plata salariului ii dati cu mai putin suma de bani imputata!
SUCCES!
:D
cineva mi-a spus ca orice retinere salariala se face doar in baza unei hotarari judecatoresti..de asta intreb
Solicitati angajatului sa-si dea acordul cu privire la plata, in baza unui angajament de plata pe care ulterior il aprobati.
Angajamentul de plata este singura solutie.
Stabilirea raspunderii patrimoniale pe calea emiterii unei decizii de imputare a fost inlaturata de actualul Cod al Muncii.
Trebuie avut în vedere că nici angajamentul de plată şi nici învoiala părţilor nu constituie titluri executorii şi, drept urmare, în baza lor nu se pot face reţineri salariale lunare pentru acoperirea pagubei.

Alte discuții în legătură

Retineri salariu mnd mnd Buna ziua, In CCM al firmei la care lucrez este stipulat ca \\\'\\\'angajatorul isi rezerva dreptul de a acorda anumite facilitati si avantaje salariatilor in ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)
Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)