Când cer radierea pot avea încă deschis contul srl-ului? Aștept returnarea unor cheltuieli judiciare, care poate dura câteva săptămâni. Am demarat dizolvarea voluntară fără lichidator și au trecut cele 30 de zile de la publicare în Monitorul Oficial. La ONRC mi-au spus că, atunci când solicit radierea, să prezint - eventual?- situația activelor și pasivelor. Există un termen legal în care am de cerut radierea? Care ar fi durata maximă? Cheltuielile judiciare sunt nedeductibile? Contabila mă sfătuiește să am contul închis la ora când cer radierea. Avocatul nu vede nici o problemă în a mă radia, a aștepta să intre apoi acea sumă, a o retrage și a închide apoi contul.
Cheltuielile le am de recuperat de la primărie, în urma unui proces câștigat de mine acum 4 luni. Am făcut o adresă către primărie să mi le restituie și am indicat contul bancar. La 29 de zile mi-au răspuns solicitându-mi sa le indic un cont al societății la Trezorerie. Presupun că a fost o recomandare. Sau este reglementat, dacă da care este reglementarea?, să am cont la Trezorerie pentru a recupera cheltuieli judiciare de la o instituție, în speță primăria? Dacă da, mai pot deschide un cont acum, dizolvată fiind? Mulțumesc!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.