avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impiedicarea lichidarii SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impiedicarea lichidarii SRL

SRL-ul X, dupa ce s-a vazut pus la punct in procesul judiciar, a publicat la 10 August decizia de dizolvare si lichidare imediata a societatii (publicata in MO la 3 Septembrie).
Vreau sa impiedic lichidarea acesteia inainte de urmatoarea sedinta (care e setata tocmai pentru Februarie 2022, spre surprinderea mea).
Cum o pot face? (deja am cerut instantei urgentarea procesului, astept raspuns)
Care sunt termenele legale pana la lichidare dupa ce SRL-ul a depus decizia sa?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2021
Cosdoro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosdoro , utilizator 19:10, 3 Noiembrie 2021
Nu am primit niciun raspuns aici, insa voi posta pentru cei interesati ce am reusit sa fac si ce nu.
1. Am depus instantei o cerere de preschimbare a termenului sedintei, motivat de decizia paratei de a se radia: a fost acceptat rapid si sedinta s-a setat pentru Decembrie;
2. Am depus catre directorul ONRC o cerere de amanare/suspendare a procedurilor de radiere: a fost respinsa (nu ma surprinde). De retinut e faptul ca o contestatie legala in termenul de 30zile de la publicarea deciziei de dizolvare nu are o baza legala pentru a fi inaintata (in cazul meu, cand nu pot afirma ca mi se produce un prejudiciu)

Urmatorul pas este sa sper ca radierea nu se intimpla inaintea hotararii judecatoresti. Altfel, va trebui sa cer in instanta anularea radierii (in cazul cand am castig de caz si voi avea in mana o creanta impotriva paratei). Ce se intampla in cazul deciziei de anulare a radierii - nu stiu. Voi mai putea recupera datoriile de la parata sau nu (mai ales ca asociatul unic al SRLului nu are resedinta in Romania) ?! Ramane de vazut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl-d andreicts andreicts Buna ziua, Mi-au expirat cei 3 ani de SRL-D. Normal acum sint obligat sa trec la SRL, dar pe mine ma bate gandul sa inchid firma. Care ar fi procedurile: pot ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie faneduru74 faneduru74 Intr-un dosar privind dizolvarea unei asociatii instanta a acordat termen pentru \\"lipsa dovada publicare dizolvare\\". Ce este aceasta dovada si unde ... (vezi toată discuția)